Chcete si zajít na jídlo do restaurace, kam se běžně nedostanete? Ochutnat tříchodové menu od nejlepších šéfkuchařů za výjimečné ceny? To všechno nabídne festival Restaurant Week, který se vrací s podzimní nabídkou. Od 2. do 27. října se můžete vydat do více než 50 pečlivě vybraných restaurací v Praze a nově také v Brně!
Zůstává to, co si zákazníci nejvíce oblíbili: výhodný poměr cena/výkon. Speciální menu, které restaurace k této akci připraví, bude mít dvě cenové kategorie: 790 Kč a 490 Kč na osobu. Za to hosté dostanou předkrm, hlavní chod, dezert a koktejl. Všechny podniky najdete na restaurant-week.cz, kde si můžete také rovnou rezervovat termín.
„Tématem je tentokrát cestování – nemusíte balit kufry, abyste ochutnali celý svět. Díky našim restauracím se přenesete do Gruzie, Argentiny, Japonska, Vietnamu, Španělska a mnoha dalších zemí,“ říká foodblogerka Anna Grosmanová, která za akcí v Česku od počátku stojí a také vybírá všechny podniky do festivalové nabídky.
Jejím tajným tipem pro podzimní Restaurant Week je gruzínská restaurace Vazi, kam se při hledání nových podniků pro festival vydala během jednoho pátečního večera a ocitla se uprostřed gruzínské taneční zábavy. Hostům tedy doporučuje objednat si termín v tomto podniku právě v pátek, protože se nejen skvěle najedí, ale poznají i gruzínskou kulturu. Dalším tipem je blízkovýchodní podnik Jaffa: „To je také autentický zážitek, když jsem tam vkročila, měla jsem pocit, že jsem se ocitla přímo v Pákistánu,“ říká Anna Grosmanová.
Restaurant week
- Jedná se o jednu z největších a nejoblíbenějších kulinářských akcí na světě.
- Cílem Restaurant Week je nabídnout menu špičkových restaurací za výhodné ceny.
- Součástí menu za 790 nebo 490 Kč je předkrm, hlavní chod, dezert a koktejl. Každá restaurace obvykle připraví dvě varianty, jedna z nich bude masová, druhá vegetariánská nebo veganská.
- Všechny restaurace zapojené do festivalu najdete na restaurant-week.cz, kde si můžete rezervovat svůj termín.
Zůstávají však i osvědčené podniky, které si účastníci festivalu oblíbili: Alcron, který na jaře získal titul nejoblíbenější restaurace, Apelace 21 (celkový vítěz hlasování hostů) a Artisan (nejlepší obsluha).
Zdroj: pro Apetit Online šéfredaktorka časopisu Apetit Jana Kopecká