0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozhovor s Besky: Proč musí zhubnout a co má společného s Norskem?

Besky
ZDROJ: Se souhlasem Veroniky Dinišové
sdílet:

Besky alias Veronika Dinišová (za svobodna Beskydiarová) byla od začátku v soutěži MasterChef horkou kandidátkou na výhru. Diváci i porotci obdivovali nejen její kulinářský talent, ale také schopnost koncentrace, se kterou všechna jídla ve stresujícím prostředí připravovala. Jaký je její oblíbený pokrm a co má společného s Norskem?

Jaké to bylo vidět se poprvé v televizi? 
Zpočátku to bylo velmi stresující, protože jsem si ani nepamatovala, co jsem říkala a jak se chovala. Prvních pár dílů jsem byla extrémně vystresovaná. Poté si na to všechno začnete pomalu zvykat. 

Jak vypadá váš současný denní režim a jak se liší od toho před soutěží? 
Před soutěží jsem byla noční pták a vyhovovalo mi pracovat večer. Teď je ale všechno úplně jinak. Stalo se ze mě ranní ptáče a celý den se nezastavím, dělám rozhovory, připravuji se na kurzy, píšu recepty do kuchařek, hodně vařím a vytvářím obsah na sociální sítě. Ráda jdu spát ve 22:00! 

Před soutěží jste vlastnila čerpací stanici a věnovala se marketingu, jak jste si při tak nabitém programu našla čas na vaření a pečení? 
Protože jsem vždycky pracovala až do rána, nebylo neobvyklé, že jsem pekla buchty v jednu v noci. Byla to pro mě neuvěřitelná psychohygiena a radost. 

Kdy jste si uvědomila, že vaše kulinářské dovednosti jsou na takové úrovni, že se můžete přihlásit do soutěže MasterChef? 
Nikdy jsem si to neuvědomila. Přihlásila jsem se opravdu pro zábavu, neberte to špatně, věděla jsem, že nejsem špičkový kuchař, ale prostě miluju jídlo, tak proč to nezkusit?

Původně jste ale chtěla do soutěže MasterChef přihlásit svou maminku. Myslíte si, že je pravděpodobné, že by se dostala do finále? 
Myslím, že by to zvládla na jedničku, je to zkušená kuchařka a velké sluníčko, které je nabité pozitivní energií. Zda by se dostala do finále, netuším. Vždy je to ve hvězdách. 

Které ze soutěžních kol vás nejvíce bavilo? 
Bylo jich několik. Ale do paměti se mi vryl navždy Field (michelinská restaurace Radka Kašpárka – pozn.red.). Bylo to pro mě neskutečné a cítila jsem svou vnitřní sílu. 

Neplánujete tedy výhru investovat do restaurace, která by se snažila o michelinskou hvězdu? 
Tak vysoké ambice zatím nemám! Plánuje se vydání kuchařky, která je finančně náročná, webové stránky a online platforma pro mé kurzy. Také se aktivně zapojuji do charitativní činnosti s organizací ADRA, takže uvidíme, peníze se vždycky hodí a moc si jich vážím. 

Co vás kromě vaření a pečení ještě nabíjí? 
Pes! Mám štěně, které každému vykouzlí úsměv na tváři. A samozřejmě mě také nabíjí pocit, co hezkého mě v budoucnu čeká. 

Jaké je vaše oblíbené jídlo? 
Kung pao a nasi goreng. Mňam!

Vařila jste někdy něco podle Apetitu? 
Dokonce si vzpomínám, že jsem se jednou přihlásila do soutěže o titulní fotografii vašeho výročního dortu. Stále mám někde svůj recept, který jsem tam někde zveřejnila. Apetit je krásný a ráda si kupuji i tištěnou podobu časopisu, je tam spousta inspirace. 

Moc děkujeme za chválu! Máte i na sebe samé pozitivní reakce nebo jste se už setkala s nějakými nenávistnými komentáři? 
Nevím, jestli jsem dítě štěstěny nebo jak si to vysvětlit, ale naštěstí s negativními reakcemi nemám problém. Nevadí ale, že se někomu nelíbím, nemůžeme se zavděčit všem. I tyto emoce se mohou v průběhu času měnit. 

Narodila jste se v Norsku, máte k němu stále blízko? 
Norsko je pro mě vzdálená země. Proto to říkám jen jako zábavnou kuriozitu o svém životě, necítím se jako Nor. Mám rád lososa. To je vše.

V soutěži pro vás bylo asi nejtěžším kolem to, ve kterém jste musela zpracovat celého kraba. Chcete v budoucnu častěji čelit podobným výzvám, nebo se jim raději vyhnout? 
Když jsem si prošla tímhle, zvládnu toho hodně. Nemyslím si, že mám touhu vyhledávat takové extrémní situace, ale až přijdou, postavím se k nim čelem. 

Do soutěže jste původně šla spíše jako cukrářka, ale nakonec jste se stala špičkovou kuchařkou. Chystáte se jít cestou sladkého nebo slaného? 
Líbí se mi ta rovnováha. A tím se řídím. Vedu kurzy vaření a pečení. Jsem ráda, že se v obou segmentech cítím jako doma. 

Jak bude vypadat kuchařka Vaříme nebesky? Na jaké recepty se můžeme těšit? 
Půjde o kvalitní kuchařku, ze které budou recepty vycházet, a vy nebudete doma smutní, že to nefunguje. To je podle mého názoru alfa omega kvalitní knihy, která vám přiroste k srdci. Bude to směs mého vkusu. 

Jaké projekty plánujete na příští rok? 
Festivaly, e-shop s merchem a možná i televizní pořad, dá-li bůh! Každopádně musím zhubnout, svět gurmánů mi dává zabrat (smích). 

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč