Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Upečte si skořicové rolky podle Taylor Swift. Její přítel Travis Kelce na ně nedá dopustit

Skořicové rolky podle Taylor Swift
ZDROJ: Getty Images a Apetit
sdílet:

O Taylor Swift se v poslední době mluví v souvislosti s jejím veleúspěšným turné The Eras Tour, jehož filmové zpracování si dokonce vysloužilo nominaci na Zlatý glóbus, ale také jí pomohlo ke statusu miliardářky. A zdá se, že i v osobním životě je tahle globální superstar spokojená – už několik měsíců randí s populárním hráčem amerického fotbalu Travisem Kelsem, který miluje skořicové rolky a Taylor mu je s radostí peče. A my známe recept!

Travis má v lásce skořicové rolky z restaurace Rye

S výškou téměř dva metry a váhou 113 kilogramů se nelze divit, že Travis Kelce potřebuje spoustu energie, aby mohl se svými spoluhráči z týmu Kansas City Chiefs na hřišti předvádět dokonalé výkony. Jeho osobní kuchař Kumar Ferguson pro časopis People prozradil, že Travis během dní, kdy má tréninky a zápasy sní okolo 4000 kalorií za den.

  • A vedle ovesné kaše s čerstvým ovocem k snídani a těstovin Alfredo s mořskými plody k večeři je prý velkým milovníkem skořicových rolek z restaurace Rye ve městě Leawood v Kansasu.
  • Food & Wine uvádí, že Megan Garrelts, spolumajitelka a vedoucí cukrářka Rye, se nechala slyšet, že Kelce si skořicové rolky objednává pokaždé, co se v restauraci zastaví. Proto ji nepřekvapilo, když si jeho přítelkyně Taylor Swift po večeři s partnerkami ostatních hráčů Chiefs z Rye také odnesla několik rolek s sebou – pravděpodobně chtěla Travisovi udělat radost jeho oblíbenou dobrotou.

Taylor peče rolky

Taylor je všeobecně známá svou láskou k pečení. Proto se není čemu divit, že se vedle nejrůznějších sušenek, dortů a koláčů pustila i do skořicových rolek, jejichž fotku sdílela na svém účtu X už v roce 2020, kdy s Kelcem ještě nerandila.

  • Možná i tehdy je Taylor chystala podle Megan Garrelts, která recept odtajnila už o rok dříve, a zároveň prozradila, že ho ladila k dokonalosti několik let, takže se nediví, že je Travis Kelce tak miluje.
  • A pravděpodobně není jediný, protože restaurace Rye dokonce pořádá workshop jejich pečení pod taktovkou další zkušené cukrářky a pekařky, Keary Masson.

Do Kansasu je ale cesta dlouhá, proto vám recept na tyhle dokonale nadýchané skořicové rolky s pekanovými ořechy přinášíme teď a tady:

Ingredience na těsto:

  • 2 a ¼ lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce teplé vody
  • ¼ šálku cukru (plus 1 lžička navíc)
  • 6 velkých vajec
  • 4 a ½ šálku prosáté hladké mouky (plus navíc na podsypání)
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 340 g vychlazeného másla (nakrájeného na centimetrové kostičky)

Suroviny na náplň:

  • 1 šálek pekanových ořechů
  • 1 a ½ šálku světlého třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 velká vejce rozšlehaná s ¼ šálku vody

Na polevu budete potřebovat:

  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • 4 lžíce změklého másla
  • ¼ šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu 

 Postup přípravy:

  1. Smíchejte sušené droždí s teplou vodou a jednou lžičkou cukru a nechte stát, dokud nevzejde kvásek (mělo by to trvat cca 5 minut). Poté do kvásku přišlehejte vejce. Připravte si kuchyňský robot s hnětacím hákem, ve kterém smíchejte hladkou mouku se solí a cukrem, přidejte kvásek, zapněte robot na střední otáčky a nechte ho vypracovat hutné těsto. Postupně přidávejte kostičky másla (vždy jich přidejte jen několik a teprve až se částečně spojí s těstem, přidejte další). Pokračujte v hnětení dalších 8 až 10 minut, aby se máslo perfektně zpracovalo a těsto bylo dokonale vláčné. Pak ho přesuňte do olejem vymazané mísy, přikryjte fólií a uložte do chladničky na 2 hodiny nebo přes noc.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C, rozprostřete pekanové ořechy na plech a nechte je v troubě cca 8 minut péct, aby se rozvoněly a zezlátly. Vychladlé ořechy pak nasekejte nadrobno a smíchejte s třtinovým cukrem a skořicí.
  3. Vyložte 2 plechy pečicím papírem. Na pomoučněném povrchu rozdělte těsto na 2 díly. Jeden kus těsta rozválejte na obdélník o rozměrech 30 × 40 cm (druhý díl těsta nechte v chladu), který přesuňte na plech a dejte do chladničky. Toto opakujte také se druhým kusem těsta.
  4. Na jeden plát těsta rozetřete polovinu zakysané smetany a nechte půlcentimetrový okraj prázdný. Poté těsto potřete polovinou ořechové náplně. Okraje potřete rozšlehaným vejci s vodou. Těsto srolujte do válečku a okraje přitiskněte, aby se náplň ve válečka uzavřela. Váleček dejte asi na 2 hodiny do mrazáku, aby dokonale vychladl, a tento postup opakujte také se druhým plátem těsta a zbývající náplní.
  5. Přeneste válečky na pracovní plochu a každý z nich nakrájejte na 12 stejných plátků. Ty pak položte na plech řeznou stranou nahoru. Přikryjte je fólií a opět je dejte zamrazit na minimálně 3 hodiny, ale nejlépe přes noc. Poté rolky nechte hodinu stát při pokojové teplotě a předehřejte troubu na 180 °C. Rolky pečlivě potřete rozšlehanými vejci s vodou a pečte je 35 až 40 minut, dokud nezezlátnou a nezvětší svůj objem.
  6. Mezitím ve středně velké míse vyšlehejte moučkový cukr s máslem, smetanou a vanilkovým extraktem do hladkého a hustého krému, kterým potřete ještě horké rolky. Hotové rolky před samotným podáváním nechte ještě přibližně 20 minut vychladnout.

Recept, který s Food & Wine sdílela samotná Megan Garrelts, vystačí na 24 skořicových rolek.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín