0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Zimní Apetit piknik
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě? Bude! Přišlo přes pět tisíc lidí, snědlo se 120 kg bramborového salátu a spousta dalších dobrot a bavili jsme se celý den. Historicky první Zimní Apetit piknik měl úspěch a nezapomenutelnou atmosféru.

Když pořádáte něco poprvé, cítíte jisté obavy: jestli přijdou lidé, jestli splníte očekávání všech prodejců, kteří do toho šli s vámi a nechcete je zklamat... Před zahájením jsme byli trochu napjatí, ale bylo to zbytečné – už od prvních minut Zimního Apetit pikniku se návštěvníci do nádherných historických prostor pražské Novoměstské radnice valili v zástupech a postarali se o velmi přátelskou atmosféru. „Byla to moc povedená akce s prima zákazníky,“ zhodnotila piknik Michaela Dohnálková, která do Novoměstské radnice přivezla Míšinu čokoládu, za niž sbírá prestižní čokoládová ocenění.

Hvězdní hosté a pře o vánočku: Jak dlouho má kynout?

K pořádání Zimního Apetit pikniku nás přivedl nápad využít přelomu podzimu a zimy a nabídnout hřejivá a voňavá jídla, jimiž tohle období vyniká. Tedy třeba i vánočku, kterou za velkého zájmu publika přímo na pikniku zadělala a upekla cukrářka Mirka van Gils Slavíková. Energická dáma, která s návštěvníky strávila celý den ve svém stánku a se šarmem sobě vlastním se pak na pódiu špičkovala s šéfkuchařem Markem Raditschem. Přeli se třeba o to, jestli vánočka potřebuje kynout alespoň 10 hodin, jak radí Mirka, nebo stačí dvě hodiny, k čemuž se přiklání Marek. Souboj jim zdatně „pískala“ moderátorka celé akce Kristina Kloubková. Jejich debata byla tak zábavná, že nám museli slíbit, že si to u mikrofonu dopoví na příštím pikniku. Už teď se na oba těšíme!

Křest letošních novinek mezi kuchařkami

Kromě povídání se v malebných prostorách radnice samozřejmě hodně jedlo, pilo a také křtilo. Připili jsme dvěma novým knihám, které Apetit vydal na přelomu léta a podzimu. Byla to Kuchařka pro začátečníky a kniha Tradice – lidové zvyky a recepty. Kmotrovství se ujaly starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která povyprávěla o svých česko-chorvatských Vánocích, a generální ředitelka Burdy Petra Fundová.

Hody a zábava po celý den

V době křtu už Velký sál Novoměstské radnice praskal ve švech, a prodejci si libovali, kolik toho návštěvníci snědli a vypili. Na stánku generálního partnera Zimního Pikniku, Kauflandu, se celý den otáčel oblíbený šéfkuchař Zdeněk Marcín, na jehož jídla stála nepřetržitá fronta. Stánek Konečně vývar později odpoledne hlásil, že má prakticky vyprodáno, spokojená byla i Klára Chvojková, která svoje chodské koláče poprvé pod značkou Nesu koláč představila na Apetit pikniku v létě. Teď se k nám přidala podruhé a my za to děkujeme! Ostatně jsme jí s velkou radostí pomáhali dojíst vše, co zbylo, když se piknik chýlil ke konci a osobnosti gastronomie na pódiu vystřídala zpěvačka Sabina Olijve.

Zimní Apetit piknik v číslech

  • Za celý den se na pikniku vystřídalo 5200 lidí.
  • Připojilo se k nám téměř 40 prodejců a klientů, kteří své stánky rozestavěli po celé radnici, na nádvoří i venku u kašny na Karlově náměstí.
  • Prodalo se 167 knih z edice Apetit, největší zájem byl o kuchařku Tradice – lidové zvyky a recepty.
  • Snědlo se toho hodně, například Hellmann's u svého stánku rozdal neuvěřitelných 120 kg bramborového salátu!

Těšíme se na 12. Apetit pikniku

Zimní Apetit piknik se nadmíru vydařil a my doufáme, že za námi dorazíte i na ten příští! Zapište si termín. Letní Apetit piknik se koná v sobotu 10. června a my se opět pokusíme objednat krásné počasí, jako se nám to zatím daří.

Související články

Autor: Jana Kopecká a Martina Kojzarová

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč