V minulosti bylo maso drahé a pro některé vrstvy obyvatel takřka nedostupné, proto není divu, že se zpracovával a jedl každý jenom trochu vhodný kousek. Ale věděli jste, že vnitřnosti nejsou jen pozůstatkem chudých časů? Ve skutečnosti se...
Jsou sladké a nadýchané, s lahodnou náplní i cukrovou posypkou a mají tak silnou pozici, že se nenechají zastrašit ani cool variantami typu donuty a cronuty, muffiny a cupcaky nebo makronky. Řeč je samozřejmě o koblihách, které patří k...
Na pražské gastronomické scéně se v poslední době objevuje řada novinek, ale jen málo z nich zaujme tak, jako bistro Dark Kitchen. Tento podnik spojuje špičkovou gastronomii s moderním přístupem k provozu. Bistro vzniklo jako doplněk k již...
Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...
Rádi pečete a chcete mít fotku svého dezertu v tištěném Apetitu? Ukažte svou kreativitu a podělte se o recept! Zapojte se do Výzvy Sladké trojky a vyhrajte kuchařku Vojty Vrtišky, vítěze soutěže Peče celá země.
...