Recepty s marmite
Marmite je kořeněná a slaná pasta s velmi specifickou chutí a vůní, která připomíná kvasnice. Marmite má silnou a výraznou chuť, která může být pro některé lidi až kontroverzní. V Británii se často používá jako pomazánka na chléb nebo pečivo, někdy také jako dochucovadlo do polévek a omáček.
Při výrobě Marmite se používá pivovarský kvas, který je zpracován a fermentován. Poté se koncentrovaný kvas vaří, ochucuje kořením a solí. Výsledná pasta je bohatá na vitamíny skupiny B. Kromě klasické pasty Marmite existují i další varianty s různými příchutěmi.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-