Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

20 nejlepších ořechových moučníků

Ořechy jsou nejčastěji spojovány s vánočním cukrovím. Skoro každá rodina má oblíbený alespoň jeden druh, ve kterém hrají hlavní roli. Jako zdroj zdravých tuků, vitamínů a minerálů, jsou doporučovány do zdravého jídelníčku. Ozvláštní každý salát, oživí sýrové prkénko, dobře se kombinují i s pečeným masem, ale především se hodí do spousty lahodných moučníků.

Ořechy využijeme nejen jako hlavní surovinu spousty dezertů, slaných pokrmů, ale poslouží také jako jednoduchá dekorace. Pokrm ozdobený ořechy vypadá krásně a navíc jej obohatí o důležité živiny. Najdeme v nich spoustu zdraví prospěšných látek a takzvané zdravé tuky. Lískové oříšky pomáhají správnému chodu srdce, mají velké množství vitamínu E a jsou bohaté na vlákninu, hořčík, vápník a zinek. Vlašské ořechy prospívají pokožce, vlasům a nehtům, protože obsahují vitamíny skupiny B, pomáhají regulovat tlak i cholesterol a navíc zklidňují pošramocené nervy. Vlastně už jen jejich sbírání je velmi relaxační činností, kterou si můžeme zpříjemnit podzimní období. 

Nejoblíbenějším druhem u nás jsou právě jemně hořké aromatické vlašské, které vyniknou především v kombinaci se sýry. Například v rizotu s gorgonzolou a připravují se z nich klasické pařížské ořechy. Konkurují jim jemné nasládlé lískové, ty jsou nedílnou součástí ořechových směsí a nugátu. Mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin a jejich lahodnou chuť si nejvíce vychutnáváme jen tak k vínu, v marcipánu, ale perfektní jsou také v paštikách a posypkách třeba na pstruha. Pekanové ořechy patří mezi ty luxusnější. Mají sladkou máslovou chuť a jemnou konzistenci, protože obsahují až 70% tuku. Často se používají do pájů a salátů. Kešu jsou velmi populární v asijské kuchyni. S oblibou se přidávají do kari a ke kuřecímu masu. Z pistácií se připravuje jedna z nejoblíbenějších zmrzlin a hodí se i do omáčky na těstoviny. Bez piniových se zase neobejde žádné správné bazalkové pesto, přidávají se do salátů nebo do telecí rolády

Všestranné ořechy. Odkud pocházejí, čím nám prospívají a co s nimi v kuchyni?

Malé plody skrývají spoustu barev, chuti i zdraví. Seznamte se s ořechy a oříšky, s nimiž se v kuchyni setkáte...

Ořechy mají jednoduše všestranné využití v kuchyni. Můžete je použít ve sladkém i slaném a vytvoří vám v pokrmu krásný křupavý element. Doplníte jimi potřebné živiny, aby byl pokrm vyvážený nebo zdravější. Z ořechů se totiž vyrábí rostlinná mléka a zdravější mouky

Co se týče sladkého, tak se hodí do nejrůznějších koláčů, bábovek, košíčků, dortů, řezů a sušenek. Výtečné jsou v kombinaci s čokoládou, karamelem, javorovým sirupem, medem, rozinkami, jablky, fíky a dalším ovocem. Přinášíme vám 20 dezertů, které potěší každého oříškového milovníka. 

 

Přidat komentář