20 nejlepších ořechových moučníků

20 nejlepších ořechových moučníků

Ořechy využijeme nejen jako hlavní surovinu spousty dezertů, slaných pokrmů, ale poslouží také jako jednoduchá dekorace. Pokrm ozdobený ořechy vypadá krásně a navíc jej obohatí o důležité živiny. Najdeme v nich spoustu zdraví prospěšných látek a takzvané zdravé tuky. Lískové oříšky pomáhají správnému chodu srdce, mají velké množství vitamínu E a jsou bohaté na vlákninu, hořčík, vápník a zinek. Vlašské ořechy prospívají pokožce, vlasům a nehtům, protože obsahují vitamíny skupiny B, pomáhají regulovat tlak i cholesterol a navíc zklidňují pošramocené nervy. Vlastně už jen jejich sbírání je velmi relaxační činností, kterou si můžeme zpříjemnit podzimní období. 

Nejoblíbenějším druhem u nás jsou právě jemně hořké aromatické vlašské, které vyniknou především v kombinaci se sýry. Například v rizotu s gorgonzolou a připravují se z nich klasické pařížské ořechy. Konkurují jim jemné nasládlé lískové, ty jsou nedílnou součástí ořechových směsí a nugátu. Mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin a jejich lahodnou chuť si nejvíce vychutnáváme jen tak k vínu, v marcipánu, ale perfektní jsou také v paštikách a posypkách třeba na pstruha. Pekanové ořechy patří mezi ty luxusnější. Mají sladkou máslovou chuť a jemnou konzistenci, protože obsahují až 70% tuku. Často se používají do pájů a salátů. Kešu jsou velmi populární v asijské kuchyni. S oblibou se přidávají do kari a ke kuřecímu masu. Z pistácií se připravuje jedna z nejoblíbenějších zmrzlin a hodí se i do omáčky na těstoviny. Bez piniových se zase neobejde žádné správné bazalkové pesto, přidávají se do salátů nebo do telecí rolády

Všestranné ořechy. Odkud pocházejí, čím nám prospívají a co s nimi v kuchyni?

Více

Ořechy mají jednoduše všestranné využití v kuchyni. Můžete je použít ve sladkém i slaném a vytvoří vám v pokrmu krásný křupavý element. Doplníte jimi potřebné živiny, aby byl pokrm vyvážený nebo zdravější. Z ořechů se totiž vyrábí rostlinná mléka a zdravější mouky

Co se týče sladkého, tak se hodí do nejrůznějších koláčů, bábovek, košíčků, dortů, řezů a sušenek. Výtečné jsou v kombinaci s čokoládou, karamelem, javorovým sirupem, medem, rozinkami, jablky, fíky a dalším ovocem. Přinášíme vám 20 dezertů, které potěší každého oříškového milovníka. 

 

Obchod Apetit