Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek

Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek
ZDROJ: Sara Dubler/ Unsplash

Rychle hotové a chutné recepty patří mezi klenoty, které se předávají z generace na generaci. Jarní sezóna vám však dává jednu velkou výhodu: spoustu rozmanitých a hlavně pestrobarevných surovin, které nemusíte nijak zdlouhavě zpracovávat a na talíři budou vždy vypadat i chutnat skvěle.

Zelená není jen tráva

Jestli se některá barva na našem talíři objevuje na jaře častěji než po zbytek roku, je to určitě zelená. Příroda se probouzí a tak přichází i možnost oživit jídelníček o něco sezónního a čerstvého, co vás nabije novou energií.

  • Ideální je zelený chřest. Nepotřebuje složitou úpravu, ani v kuchyni nestrávíte moc času. Ten můžete využít venku na sluníčku a k večeři si vystačíte s kouskem másla a strouhankou nebo holandskou omáčkou.
  • Pokud se na procházku vydáte, porozhlédněte se po místech výskytu medvědího nebo podivného česneku a vyrobte třeba si senzační pesto.
  • Toužíte-li po jarní očistě, nasbírejte si k tomu ještě pár mladých kopřiv, hodí se skvěle do velikonoční nádivky či pesta nebo k přípravě detoxikačního čaje.
  • Zapomenout nemůžeme ani na oblíbený hrášek. Rozumí si s mátou a tuto kombinaci doporučujeme hlavně, co se týče krémových polévek.

Žlutá vajíčka k jaru patří

Co by to bylo za jarní menu bez suroviny, která je neodmyslitelně spjata s Velikonocemi, bez vajíček.

  • Plná lednice vajec vás po letošních Velikonocích nijak nerozhodí. Připravte si jednu z našich vaječných pomazánek. Podíl bílkovin ještě více našlápnete přidáním lučiny, říz dodáte lžičkou pikantní hořčice nebo kyselou okurkou.
  • Vajíčková pomazánka vám připadá fádní? Pro slavnostní studenou večeři neexistuje nic vhodnějšího než plněná vejce. Máte-li rádi ostrá jídla, doporučujeme ji ochutit trochou chili nebo wasabi pasty.
  • Vejce dobře fungují i s mletým masem. Pokud hledáte odvahu k přípravě skotského vejce nebo sekané plněné vejci, kdy jindy než o Velikonocích se do nich pustit.
  • Královnou vaječných jarních jídel je však nádivka. Máte radši tu s uzeným nebo vegetariánskou kopřivovou verzi?

Všechny barvy duhy

Jarní svátky oslavíte nejlépe pestrobarevně. Ač možná jindy dáváte přednost střídmějšímu zdobení koláčů, dortů a jiných dezertů, klidně se v tomhle období odvažte.

  • Bílá poleva patří k Vánocům, jaro volá po barvách, které jistě potěší i děti. Nechte je perníčky ozdobit za vás. Možná se budete divit, co jejich fantazie dokáže.
  • Upečte koledníkům oranžové mrkvové muffiny nebo rovnou cupcaky zdobené jedlými květy a mrkvovou natí
  • Zdobit květy však nemusíte pouze dorty a dezerty. Do rukolového salátu přidejte čerstvě natrhané sedmikrásky nebo měsíček, který vypadá i chutná božsky. Připravit si můžete i italský salát panzanella, který barvami doslova hýří.

Recepty na jednotlivá jídla a spoustu dalších najdete ve výběru pod článkem nebo v našich Apetit kuchařkách.

Zdroje: Apetit, NYTimesCooking, ThePioneerWoman

Skryt pre seznam
Autor: Eva.Dvorakova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč