Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

4x grilované kuře

Jeden z nejlepších způsobů, jak grilovat kuře vcelku, aby se rovnoměrně propeklo, je úprava na motýlka neboli naplacato.

Stačí malý fígl a z obyčejného kuřete se stane hvězda grilovací party. Kuře rozložené naplocho se upeče rovnoměrněji a bude mít křupavou kůrčičku ze všech stran. Grilovat budete nepřímým žárem pod poklopem – díky tomu připravíte kuře vcelku tak, aby bylo zvenčí zlatavé a uvnitř dokonale propečené. Na závěr se kuře griluje na přímém žáru, abyste dosáhli vypečené kůrčičky.  Při pečení drůbeže se vyplatí mít při ruce teploměr a s jeho pomocí kontrolovat, zda už je maso uvnitř hotové. Vnitřní teplota kuřete grilovaného vcelku by v jeho nejmasitější části – stehýnku – měla dosáhnout minimálně 75 °C. Pokud si chcete být opravdu jisti, že je maso bezpečné, ponechte kuře na grilu až do vnitřní teploty 82–95 °C. Před porcováním nechte kuře ještě chvíli odpočinout, aby se vyrovnaly vnější a vnitřní teploty, díky tomu šťáva zůstane uvnitř a nevyteče z masa při prvním nakrojení.

Jak kuře vykostit a upravit na gril se dozvíte v receptu na kuře naplacato na muškátu. Průvodcem vám bude skutečný mistr: šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Kuře naplacato na muškátu

Kdo nezkusil, neuvěří... Kuře naplacato má úplně jinou chuť než kuře upečené běžným způsobem. Marinádu lze libovolně...

 

 
REKLAMA

Přidat komentář