Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

5x třímlékový koláč

Název této španělské speciality je odvozen od tří druhů mléka, kterými se prolévá piškotový korpus. Tres leches neboli třímlékový koláč je neskutečně lahodný, hodně sladký a krásně vláčný, a tak jsme ho pro vás připravili hned v několika variantách. 

VYHRAJTE SI S TĚSTEM, MLÉČNOU SMĚSÍ I S KRÉMEM NAVRCH

  • Těsto můžete vylepšit přimícháním strouhaného kokosu, mletých mandlí či oříšků. Nebo vmíchejte 1–2 lžičky instantní kávy rozpuštěné v trošce vody.
  • Mléčná směs. Lze ji ochutit kávou, kakaem, rumem či likérem (Amaretto, Malibu, Créme de cassis, Chambord...) – vždy jen uberte poměrnou část mléka. Samotné mléko můžete nahradit kokosovým, mandlovým či oříškovým. Pro svěží šmrnc (a vizuální efekt) ho můžete zkusit nahradit i najemno rozmixovanými jahodami nebo malinami.
  • Vrchní vrstva. Místo šlehačky můžete na hotový koláč rozetřít například karamelové Salko. Stačí ho jen trochu naředit vodou, mlékem či smetanou a rozehřát. Přidat můžete i kapku rumu. Zkuste také šlehačku s kakaem nebo s čoko- ládou (stačí čokoládu rozpustit v horké šlehačce, nechat vychladit a ušlehat). A úplně nejjednodušší je posypat šlehačku skořicí. 
REKLAMA

Přidat komentář