Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý

Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý
ZDROJ: fazolova_polevka_pexels-clara-ho-111614504-9656084.jpg

Miska vydatné fazolové polévky skvěle zasytí. V teplém letním dni může nahradit hlavní chod, v zimě zahřeje a povzbudí. Fazole jsou levné, dobře se skladují a všechny druhy také báječně chutnají. Z našich pěti desítek nejoblíbenějších receptů na polévky s fazolemi si jistě vyberete.

Fazolové polévky tvoří klasiku v mnoha světových kuchyních, česká není výjimkou. Můžete tak vyzkoušet třeba italskou klasiku – polévku minestrone, nebo polévku s fazolkami cannellini či pasulj – srbskou fazolovou polévku, a dokonce si můžete pochutnat na výjimečně lahodné smetanové polévce z máslových fazolí.

K některým fazolovým polévkám se hodí chleba, jiné chutnají delikátně s krutony. Často najdete kombinace se smetanou nebo kysaným zelím, protože fazole výborně chutnají nakyselo. Nemusíte se bát ani pálivosti, fazole se snesou s chilli papričkami, srirachou nebo tabascem.

Zahustit lze fazolové polévky moukou, chlebem, ale i částí fazolí, které z polévky odeberete a rozmixujete.

  • Na fazolích je skvělé, že si rozumějí prakticky s jakoukoli surovinou, a tak si pochutnají nejen milovníci masa, ale i vegetariáni či vegani. Výtečné jsou se zeleninou, masem i uzeninami. 

  • Fazole můžete využít čerstvé i sušené, polévky z nich budou vždy chutnat skvěle.

  • Pokud si k přípravě vyberete hustou polévku, bude výborná i několik dní po uvaření, dokonce jsou některé z nich lepší, když se uleží. Chutě se totiž prolnou a následně zvýrazní.

  • Většinu fazolových polévek je také možné zamrazit, takže pokud vám zůstanou přebytky, které nechcete vyhazovat, zvažte tuto možnost.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam