Více než hodinu
Snadné
V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve stejném stylu můžete připravit také sušenky, zmrzlinu nebo třeba lívance?
Zmenšenina mrkvového dortu má všechno, co na tom tradičním milujeme: vláčný korpus, božskou chuť a svěží krém. Pokud muffiny navíc nazdobíte do podoby velikonočních zajíčků, máte o velikonoční dekoraci postaráno. Věřte ale, že na stole nevydrží příliš dlouho. Skvěle chutnají i bez zaječích uší!
Nahraďte část mouky mletými vlašskými ořechy, přidejte výrazné koření a křupavá variace na mrkvový dort je na světě. Pro zdravější výsledek si můžete pohrát s celozrnnou moukou, ubrat cukr a přidat rozinky.
Tahle zmrzlina by udělala radost každému zajíčkovi. Dokonce ji i v jeho podobě můžete servírovat: upečte sušenky v podobě zaječích oušek a připíchněte je do kopečku zmrzliny. Pobavíte děti i dospělé.
Ta babiččina piškotová je prostě klasika, vy ale můžete na jaře odlehčit, do těsta přidat mrkev a místo máslového krému roládu promazat svěžím sýrovým krémem, který voní citronovou kůrou.
Kombinace mrkve, ořechů a koření sluší nejen vaflím, ale také nadýchaným lívancům. Vyberte si, co máte nejraději. Podávat je klidně můžete se zakysanou smetanou nebo si připravit luxusnější variantu krému z čerstvého sýru a citronu.
Snídaně snů pro všechny, kteří se pustili do jarního detoxu a hubnutí. Není to zrovna z kategorie „Hříšné mlsání“, ale kdo by odmítnul, dát si k snídani „tekutý mrkvový dort“ a cítit se u toho super fit?
Jsou krásně vláčné a místo krému je zdobí parádně kyselá ledová poleva, kterou můžete využít i na muffiny, sušenky či bábovku, pokud se je rozhodnete péct na způsob mrkvového dortu, ale nechcete použít krém.
Zdroje informací: časopis Apetit