
Hovězí po burgundsku s houbami
Více než hodinu
Pro zkušené
Víno nemusí být pouze nápoj. Nebojte se ho použít jako ingredienci při vaření! Víno, ať už červené nebo bílé, dodá jídlu jedinečnou chuť a skvěle si rozumí s masem. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty v podobě masa na víně!
Všechna jídla se bez vína obejdou, některá ale bez něj nikdy nebudou stoprocentní. Nepodceňujte výběr vína, se kterým se chystáte vařit. Nejlepší je řídit se radou, že do jídla přijde takové víno, které byste si sami nalili do sklenky. Přidávání vína do vaření má však i další pravidla.
Při přípravě pokrmů se alkoholu vypaří, zůstane však po něm vůně a specifická chuť.
K hovězímu masu a do těžších, hutnějších pokrmů (nejčastěji masových) se hodí červené víno. Maso díky němu získá nezaměnitelnou chuť. Při pomalém pečení a dušení vás po dlouhém čekání odmění chutné, měkké a křehké maso plné chuti.
Suchá bílá vína se skvěle hodí do lehčích jídel, jako jsou pokrmy z drůbeže, vepřového masa, darů moře nebo zeleniny.