
Kuře po baskicku
Do 90 minut
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Pokud máte chuť na maso a jeho cena vám přijde neúměrně vysoká, zaměřte se na jeho levnější druhy. Tím mohou být kuřecí čtvrtky nebo pouze spodní část stehen (paličky).
„Pestré a lahodné bezmasé jídlo za pár korun i minut“ je skutečně výstižný popis tohoto receptu. Nejen že obsahuje pouze skromný výčet surovin, ale navíc jeho příprava vám nezabere déle jak půl hodiny. Navíc hotové pesto ze sýru s modrou plísní můžete propojit i s jinými těstovinami nebo gnocchi.
Jestliže potřebujete pořádnou vzpruhu a dodat tělu patřičné množství živin, pak tento salát je skvělá volba. Nejen že obsahuje moře čerstvé zeleniny, ale také quinou. Ingredience jsou napočítané na 6 – 8 osob a pokud byste do něj potřebovali přidat nějakou sytící složku, hodí se vařená nebo konzervovaná luštěnina – čočka, cizrna, fazole.
A protože na jaře není ředkviček nikdy dost, přidáváme ještě recept na ředkvičkovou polévku. Do té využijete nejen červené bulvičky, ale i mladé a neponičené lístky.
Potřebujete se rychle najíst, ale nestihli jste pořádný nákup? Pak vaječná frittata se žampiony a fetou je ideální volba. Navíc je neuvěřitelně variabilní a lze do ní přidat téměř cokoli: na kostičky nakrájenou slaninu, šunku nebo jinou oblíbenou uzeninu, čerstvé i sušené bylinky (bazalku, pažitku, petrželku), čerstvá i sušená rajčata, olivy.
Lehké syté jídlo s vůní Itálie, tak by se jednou větou dal popsat tento recept. My do něj použili špenátové tortellini, ale v kombinaci s rajčátky, sýrem a petrželkou můžete vyzkoušet i těstoviny s jinou náplní.
Pojďme využít rebarborovou sezónu a připravit z ní tuto naprosto luxusní žemlovku. Zpracujete do ní starší sladké kynuté pečivo, které vám zbylo třeba z víkendového pečení. Vše je zalité smetanovým krémem vonícím po vanilce.
Zdroj informací: Apetit