Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s nakládanými houbami

Houby se nejčastěji nakládají na kyselo, tedy do nálevu z vody, octa, cukru, soli a směsi koření. Často se používá stejný lák jako na zavařování okurek. Houby  je však narozdíl od okurek potřeba předem povařit. V některých kuchyních se houby nakládají také do oleje nebo do nálevu s olejem. Přebytky lesních hub lze také naložit do soli či slaného nálevu. Nakládané houby na kyselo slouží jako chutný doprovod k obloženým talířům a pečeným masům, lze s nimi však i vařit. Skvěle se uplatní třeba do kulajdy nebo houbové omáčky.  

Související články

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...