Recepty s nakládanými houbami
Houby se nejčastěji nakládají na kyselo, tedy do nálevu z vody, octa, cukru, soli a směsi koření. Často se používá stejný lák jako na zavařování okurek. Houby je však narozdíl od okurek potřeba předem povařit. V některých kuchyních se houby nakládají také do oleje nebo do nálevu s olejem. Přebytky lesních hub lze také naložit do soli či slaného nálevu. Nakládané houby na kyselo slouží jako chutný doprovod k obloženým talířům a pečeným masům, lze s nimi však i vařit. Skvěle se uplatní třeba do kulajdy nebo houbové omáčky.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
-