Balíček těstovin ve špajzce je základ úspěchu, vykouzlíte z něj rychlé hlavní jídlo i polévku, kterou budou milovat malí i velcí.
Pikantní linguine s houbami

Suroviny
olivový olej
3
PL
jarní cibulka
2
lesní houby
400
g
linguine
225
g
česnek
2
stroužek
chilli
ČL
rajčatová passata
100
ml
máslo
2
PL
sýr parmazán
50
g
Postup
1
Olej vlijte do pánve s vyšším okrajem, zahřejte, vsypte cibuli a zvolna opékejte dosklovita na středním plameni.
2
Přidejte houby a opékejte, aby zezlátly, osolte a opékejte, dokud se nevypaří voda, kterou pustily.
3
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě, slijte a zhruba hrnek vody z vaření si ponechte.
4
Do pánve k houbám přidejte česnek, nakrájený na plátky, rozmarýn, chilli a krátce orestujte. Přilijte passatu, balzamikový ocet, přidejte máslo a 1/3 hrnku vody z vaření těstovin.
5
Prohřejte a promíchejte, aby se vše spojilo do omáčky, přidejte těstoviny, promíchejte a v případě potřeby přilijte ještě trochu vody z vaření. Podávejte zdobené parmazánem a dobrou chuť.