Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Menu pro Emu

Moderátorku Veroniku Koko Šmehlíkovou proslavil videoblog Menu domů, ve kterém vařila jídla z restaurací v domácích podmínkách. Od té doby vyzkoušela ještě hodně věcí: měla vlastní značku vývarů, připravovala pořady pro internetové televize. Největší novinkou poslední doby je, že se stala matkou a i s dcerou Emou natočila pro Českou televizi pořad Menu pro Emu. Apetit je mediálním partnerem pořadu, a tak na jeho stránkách od květnového čísla najdete recepty a tipy, které se do natáčení už nevešly.

„Všechno dobrý“ vzkazuje Komárkova nadace seniorům

Podporu v současnosti nejohroženější skupině obyvatel - seniorům - spustila hned na začátku pandemie rodinná nadace Karla Komárka (KKFF). Rychle nabízí peníze organizacím zaměřeným na péči o seniory. A také pomáhá s pozitivní osvětou pro aktivní starší lidi. Právě spustila web www.vsechnodobry.cz a s ním spojenou televizní kampaň.

Intuitivní myčky nádobí Electrolux se přizpůsobí vašim potřebám

Přenechte starosti s mytím nádobí chytrým spotřebičům!

Přivítejte v kuchyni jaro!

Venku kvetou petrklíče a voní fialky a my bychom chtěli pořádat s přáteli pikniky pod rozkvetlými stromy. Jenže čas karantény takovým potěšením nepřeje. O tipy, jak si co nejvíc zpříjemnit chvíle, které teď trávíme jen se svými nejbližšími, nebo dokonce sami, a jak dostat radostnou jarní náladu až k nám domů, se s námi podělila zakladatelka firmy Bella Rose, Martina Svadbíková.

Shopping Fever tentokrát on-line!

Ani letos nepřijdete o svou oblíbenou slevovou akci časopisů ELLE, JOY A Marie Claire – Shopping Fever. Konat se bude od pátku 17. do neděle 19. dubna. Kvůli výhodným nákupům ale tentokrát nemusíte ani na chviličku opustit pohodlí a bezpečí domova!

Radost z domácího pečení

Doma připravené chutná nejlépe – navíc s pomocníkem, který se umí otáčet.

Tipy na víkend – filmy k sežrání

V pravidelné rubrice Tipy na víkend jsme vás každý týden posílali na nejrůznější akce spojené s dobrým jídlem. Podobné gurmánské sešlosti si teď budeme muset na čas odepřít, ale čas si můžeme zpříjemnit i jinak! V redakci jsme pro vás sepsali tipy na naše nejoblíbenější filmy, které jsou nějakým způsobem spojeny s jídlem a jejichž sledování nás vždy pobaví, zahřeje na duši nebo inspiruje. Tak dobrou chuť při sledování!

Lékárnička z louky

Imunitu můžeme posílit i pomocí planě rostoucích rostlin. Přírodovědkyně a novinářka Jana Vlková, autorka Květinové kuchařky, pro nás napsala článek, v němž představí čtyři rostliny, které obsahují spoustu prospěšných látek, a přitom je běžně najdeme na zahradě či na louce za plotem.

Pomozme si navzájem a zachraňme (nejen) českou gastronomii!

Česká gastronomická scéna zažívá velmi krušné časy. Některé restaurace jsou uzavřeny zcela, jiné jedou v nouzovém režimu. Farmáři, malovýrobci a pěstitelé nemají kde prodávat své produkty. Všechny spojuje strach z nejisté budoucnosti. Jak jim pomoci? A to zcela v souladu s veškerými nařízeními i doporučeními vlády i hygieniků? Objednejte si jídlo, v restauraci ho pouze vyzvedněte a odneste domů.

Jak vařit na mateřské, aby miminku chutnalo

Ideální období, kdy začít s příkrmy, závisí na tom, zda je miminko kojeno, nebo krmeno umělými mléčnými formulemi. Obecně však platí, že kojené děti se začínají přikrmovat od ukončeného 6. měsíce a nekojené od 5. měsíce. Jak začít s příkrmy, které dětem nejvíce chutnají, a jak ušetřit čas s jejich přípravou?

Tipy na víkend 7.–8. 3. 2020

Druhý březnový víkend bude gastronomicky rozmanitý: Můžete se projíst světem od americké oslavy MDŽ přes českou zabijačku a mezinárodní polévkový festival až po pochoutky z legendárního Orient Expressu. Vše zapijte v jihočeském městě moravským vínem.

Znovu vychází Apetit speciál Pasta & pizza

Utekl vám speciál Apetitu Pasta & pizza z roku 2015? Anebo byl ceněnou součástí vaší sbírky, ale kamsi se zatoulal? Nemusíte zoufat, protože pro velký zájem jsme se speciál rozhodli vydat znovu. Apetit speciál Pasta & pizza znovu vychází 5. 3. 2020 a obsahuje všechny původní recepty i užitečné tipy a triky.

Multifunkční parní trouby Electrolux si přípravu samy ohlídají

Nové intuitivní trouby Electrolux pracují v souladu s kuchařem, a stávají se tak jeho plnohodnotným pomocníkem. Umožní vařit, péct, grilovat nebo připravovat jídlo v páře či metodou sous-vide pokaždé s profesionálním výsledkem. Stačí jen nastavit teplotu, a funkce Steamify® sama zvolí ten správný stupeň páry za vás.

Tipy na víkend 29. 2.–1. 3. 2020

Ačkoli masopust už skončil, v Čechách a na Moravě se hoduje dál!

Tipy od soboty 22. 2. až po Masopustní úterý 25. 2.

V Čechách masopust, na Moravě fašank, někdy také šibřinky nebo ostatky – tak se říká posledním dnům před Popeleční středou, kterou začíná 40denní období půstu trvající až do Velikonoc. Přestože religiózní rozměr lidových svátků dnes většině z nás spíše uniká, mnoho zvyků našich předků jsme zachovali (nebo na některých místech obnovili) a zrovna bujným maškarním veselím se necháme radostně unášet dodnes.

Nejen sportovci, ale i kuchaři a cukráři mají svou olympiádu. A Češi na ní nesmějí chybět!

V pátek 14. února začala ve Stuttgartu prestižní gastronomická soutěž IKA/Olympiade der Köche. Olympiáda se koná jednou za čtyři roky a je velkým mezinárodním utkáním špičkových kuchařů a cukrářů. Českou republiku ve Stuttgartu reprezentuje Národní tým kuchařů a cukrářů ČR AKC ČR.

Barová židle, která bude vaší kuchyni slušet. Jak ji vybrat?

Barové posezení dodá kuchyni šmrnc. Je praktické a v malých bytech se jedná o skvělou alternativu jídelního stolu. Vyšperkujte svůj kuchyňský pult stylovými barovými židličkami a vychutnejte si na nich ranní kávu i večeři s kamarády.

Tipy na víkend 15.–16. 2. 2020

Únor pokračuje ve znamení masopustních zábav. A ani tento víkend tomu nebude jinak. Vydáme se na masopust sousedský, folklorní i magicky umělecký. Navrch stihneme i zabijačké hody na loveckém zámku.

Valentýnský nápoj lásky

Oslavte se svou milou či svým milým svátek svatého Valentýna opojným přípitkem!

Stránky