Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zero waste – životní styl, který šetří planetu

Milujeme jídlo. Jenže s jídlem je také spojený odpad. Hodně odpadu. Naše planeta je jím tak dennodenně zahlcována. Už jste však někdy slyšeli slovo „zero waste“? Tohle hnutí je řešením, jak zahlcené planetě trochu ulevit. Pojďte se o něm dozvědět víc a třeba také přispět ke zdravějšímu životnímu prostředí.

Kokosové produkty do vaší domácnosti

Kokosové máslo, mléko, oleje a voda se stávají stále populárnějšími. Voda hydratuje tělo i pokožku, bez mléka si nedokážeme představit thajské karí a máslo s olejem se používají jako rostlinný tuk. Při jejich výrobě vzniká značné množství přírodního odpadu v podobě ořechů, skořápek a dřeva, ze kterých se v současné době vyrábí mnoho užitečných produktů. Podívejte se s námi, co všechno se dá z kokosového ořechu vytvořit a jak se skořápkám vrací život.

Za vůní dálek - Kostarika

Vycestovat za mořem či poznáním jiných zemí není momentálně možné. Proto jsme se rozhodli, že k vám exotické kraje přeneseme alespoň virtuálně. Společně se podíváme na tradiční kuchyně několika turistických destinací. Trochu exotiky si tak můžeme vykouzlit všichni, a to ve vlastní kuchyni. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kostarika.

Vše, co potřebujete vědět o potravinové alergii

Vyskytla se u vás nebo vašich blízkých potravinová alergie a máte obavy, že tato situace značně naruší váš běžný jídelníček? Nezoufejte. Dnešní doba nabízí široké spektrum různých alternativ, které vám život s potravinovou alergií usnadní. V dnešním článku jsme se zaměřili na alergeny vyskytující se v jídle, projevy potravinové alergie a nechybí ani tipy, jak se snáze vyhnout potravinám způsobujícím nepříjemné alergické reakce.

Stahujte aplikaci Dny Marianne 2021

Užijte si jarní Dny Marianne s nejlepším průvodcem on-line nákupy v mobilu.

Ochutnejte slavné zahraniční krémové dorty

Chcete okusit opravdu světový zákusek, ve kterém se snoubí lehké či vláčné těsto s neodolatelným krémem? Cestujte s námi do Norska, USA, viktoriánské Anglie či na Jamajku a připravte si doma čtyři světově proslulé krémové dorty ještě dnes.

Tři léčivé rostliny, které sbíráme v dubnu

Ačkoli to tak zatím nevypadá, jaro je tady a spolu s ním i možnost sběru rozličných léčivých bylin či rostlin. V dubnu si tak můžeme nasbírat čerstvé lístky i květy, které jsou svěží, lahodnější chuti a výraznější barvy. Které rostlinky můžeme najít už teď na mezích a loukách, jak je využijeme a kde je najdeme?

Tři patra rozkoše: odkud se vzal proslulý dort Opera?

Gâteau Opéra. Věhlasný třípatrový dezert bývá považován za vrchol francouzské cukrařiny, ale kdo stál za vynálezem této neodolatelné pochoutky? O původu dortu Opera existuje několik teorií. Pojďme si o jeho tajuplné historii povědět více.

7x nebeské krémové řezy

Co si takhle udělat hezčí den a upéct si naprosto božské, nadýchané, krémové řezy? Bábovka je také dobrá, ale co si budeme povídat, lahodný sladký krém posune moučník vždy na vyšší úroveň. Jsme si jistí, že těm, které se vám chystáme představit, by neodolal ani ten největší odpůrce sladkého.

Seznamte se s britskými hot cross buns, jsou to jediné buchty, které se mají jíst teplé

V Anglii si Velikonoce bez hot cross buns nedovedou představit stejně jako my bez beránka. Tyto vláčné buchty se často připodobňují našemu mazanci, proti němu jsou však menší, výrazně kořeněné a plné sušeného ovoce. Odkdy se v království pečou hot cross buns a jak si je připravit doma?

Tradiční velikonoční pokrmy v zahraničí

Velikonoce se slaví po celém světě. Jsou spojeny s příchodem jara a znovuzrozením Ježíše Krista. Tradice a jídlo, které můžete najít na velikonoční tabuli, se však zem od země liší. Co byste našli na velikonočním menu u Italů, Britů nebo třeba Španělů?

Zelený čtvrtek na talíři

Svátky jara jsou krásnou příležitostí, jak si připomenout velikonoční tradice a vychutnat si jídla, která by nás obvykle nenapadla. Co si dát na Zelený čtvrtek?

Tradiční velikonoční pečivo

Když se řekne Velikonoce a sladké, co se vám ihned vybaví? Nám jednoznačně velikonoční beránek, mazanec a jidáše. Bez těchto tří druhů sladkého pečiva si svátky jara nedokážeme představit. Víte, odkdy a proč se který druh pečiva vyrábí?

Jidáše jako symbol odpuštění a příslib zdraví

Velikonoce jsou svátky spojované s velkým množstvím zvyků a neodmyslitelně k nim patří dobré jídlo. Jedním z klasických pokrmů jsou právě medové jidášky. Za jejich jménem se skrývá sladká chuť i symbolika. Prozradíme, proč se připravují právě na Zelený čtvrtek a jak si hravě poradit s kynutým těstem.

Svěží a odlehčené velikonoční menu

Velikonoce patří, podobně jako jiné významné svátky, k období bujarého veselí a bohatého hodování. Zkuste to letos jinak a dopřejte sobě a svým blízkým velikonoční menu plné vitaminů a zdravých surovin. Připravili jsme pro vás svěží bezmasou nádivku, lehké, a přitom vydatné zeleninové polévky nebo třeba bezlepkové sušenky.

Mazanec, nádivka, jidáše aneb co se jedlo o Velikonocích

Po půstu přichází zasloužené období plné dobrého jídla, které oslavuje návrat lehkých a svěžích chutí. Naši předci v tom měli jasno a na každý den měli přesně vymyšlené, co a proč si uvaří. Na některých jídlech si pochutnáváme dodnes a jiná upadla v zapomnění. Slyšeli jste například někdy o masovém beránkovi nebo pučálce?

Za vůní dálek – Dominikánská republika

Vycestovat za mořem či poznáním jiných zemí není momentálně možné. Proto jsme se rozhodli, že k vám exotické kraje přeneseme alespoň virtuálně. Společně se podíváme na tradiční kuchyně několika turistických destinací. Trochu exotiky si tak můžeme vykouzlit všichni, a to ve vlastní kuchyni. Vydejte se s námi za vůní dálek, třetí zastávkou je Dominikánská republika.

Oslavte den nugátu a připravte si doma oříškovou lahůdku

Dnes, 26. března, je ideální čas na to dopřát si slaďoučký a na jazyku se rozplývající nugát. A víte proč? Protože právě dnes je den nugátu. Prozradíme vám, z čeho se nugát vyrábí, jaké jsou jeho druhy, jak vznikl a jak si tuhle pochoutku připravit doma

Jarní Dny Marianne budou! V dubnu online, v květnu v obchodech

Připravte si své kuponky, jarní Dny Marianne budou! A to dokonce ve dvou termínech.

Kde začíná cesta čokolády

Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky. Příběh čokolády má ale i své stinné stránky. Navzdory rostoucí poptávce po klíčové surovině pro její výrobu – kakau – příjmy pěstitelů často nestačí jejich rodinám na živobytí. Zejména v západní Africe je navíc rozšířená dětská práce, problémem je i ničení životního prostředí. Celosvětově nejoblíbenější sladkost tak může mít pořádně hořké začátky. Ke zlepšení situace se snaží přispět systém Fairtrade.

Stránky