0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 tipy na labužnické filmové novinky

3 tipy na labužnické filmové novinky
sdílet:
Obyčejný popcorn většinou neutiší sbíhající se sliny při hostinách ve filmech. Naštěstí jsme pro vás shromáždili recepty na ty největší dobroty v nových filmech. Připravte se na indickou hostinu, zdravé zobání a pohádkově sladkou třešničku na dortu.

Čokoládové kurtizánky z pohádkového světa


Pokud jste už viděli Grandhotel Budapešť, nový film Wese Andersona, jistě jste si všimli sladkého dortíku pastelových barev, který diváka provází celým filmem. Recept byl vymyšlen pekařem z německého města Gorlitz, a to speciálně podle režisérových představ. Po úspěšných premiérách po celém světě tvůrci zveřejnili i recept na Courtesan au Chocolat, onu čokoládovou kurtizánku z odpalovaného těsta. I když tahle kráska patří mezi složitější recepty, výsledek stojí za to!

 

 

Připravte si podle Grandhotelu Budapešť:

 

 


 

Indická hostina


Již sto dvacet let posílají bombajské ženy svým manželům do práce oběd v kastrůlcích prostřednictvím neuvěřitelné sítě poslíčků. Podle vědců Harvardovy univerzity, kteří tuto síť studovali, doputuje na špatnou adresu pouze jeden kastrůlek z milionu. Přesně tento jeden zatoulaný kastrůlek seznámí rozmrzelého muže středního věku s mladou ženou v domácnosti, která je ve svém manželství nespokojená. Filmem Cizí oběd nás provází neuvěřitelná indická hostina, kde se naučíte třeba placky čapátí nebo všemi herci zbožňované květákové karí.

 

 

 

Připravte si podle filmu Cizí oběd:

 

 

 

Jídlo budoucnosti


Přemýšlíte nad různobarevnými želé kostkami? Jste na omylu. V melancholickém dramatu Ona si ústřední postava Theodor, ztvárněná Joaquinem Phoenixem, dopřává samé dobroty. Ať už jde o osvěžující smoothie, které popíjí brčkem pod teplými paprsky slunce, nebo klasický americký sendvič, který si vychutnává v krásné zahradní restauraci.

Připravte si podle filmu Ona:

 

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit