0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 kuchařek na léto

5 kuchařek na léto
sdílet:
Ve stínu pod fíky poslouchat slavíky… a taky listovat v knihách, snít a nebo se rovnou pustit do vaření. A mražení. Tady je výběr pěti kuchařek, které stojí za to mít ve své letní knihovničce.

Mražený jogurt

Léto a zmrzlina, to jde báječně k sobě. A ta jogurtová vás nadchne svěžestí a lehkostí. V knize najdete návod na základní zmrzlinu z jogurtu a bezpočet variací, pro klasiky i experimentátory – jahodová s mátou, z řeckého jogurtu s medem, pikantní s červeným pepřem… A co je nejlepší – nadýchanou zmrzlinu připravíte i bez zmrzlinovače. Kuchařka od Slovartu stojí 143 Kč.

 

 

Řecká odysea

Nejnovější z knih od redakce časopisu Apetit vychází s podtitulem Slavné báje a recepty. Od první stránky na vás dýchne atmosféra dovolené u moře. Každou stránkou se nese vůně grilovaných ryb a zeleniny a vaše chuťové buňky lákají středomořská jídla, jako jsou souvlaki, kebab, lilková musaka nebo neodolatelně sladká oříšková baklava. Naučte se s Apetitem vařit a jíst jako Řekové. Za 299 Kč koupíte kuchařku v Apetit Shopu.

 

BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver’s FOOD Tube

Christian Stevenson alias DJ BBQ napsal knihu, se kterou se v létě neodtrhnete od grilu. Přečtení této kuchařky obohatí váš repertoár nejen o nové, kouřem ožehnuté recepty, ale také o pár novotvarů, jako třeba rumboží nebo rychlopalná grilovačka. V pěti kapitolách najdete vše, co vám bude letos chutnat, a jako přídavek celou řadu BBQ technikKnížku koupíte na internetu a v knihkupectví za 267 Kč.

 

Děláme si to doma sami

Budete překvapeni, co všechno zvládnete vyrobit sami. Od křížal, džemů a limonád přes čisticí prostředky až po luxusní pleťovou kosmetiku. Zvlášť v létě vám přijde vhod recept na domácí repelent nebo jedlý balzám na rty. S autorkou Alenou Thomas se můžete seznámit také na jejím blogu www.delamesitosami.cz. Kniha stojí 318 Kč.

 

Konzervování

Druhé vydání knihy Odeda Schwartze vás naučí konzervovat ovoce, zeleninu, ryby a maso, ale také kandovat květy nebo připravovat neobvyklé speciality. Jakmile uvidíte lákavé fotografie, zatoužíte mít spižírnu plnou skleniček až po okraj naplněných lahodným obsahem. Knihu koupíte v e-shopech od 267 Kč.

 

 

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit