5 typů knedlíků k svatomartinské huse

5 typů knedlíků k svatomartinské huse
sdílet:

Svatomartinské oslavy jsou za dveřmi a královská posvícenská hostina se dá skvěle připravit jednoduše i doma. Máme pro vás tipy, jak na to. Zaměřili jsme na typy knedlíků, které se rozhodně nemusíte bát podávat k slavnostnímu pokrmu. Inspirovali jsme se tradicí i novými chutěmi a věříme, že si z nabídky osvědčených receptů vyberete svého knedlíkového oblíbence

Oslavy sv. Martina se v mnoha domácnostech neobejdou bez přípravy tradiční svatomartinské husy. Ta se zpravidla podává s červeným zelím a knedlíkem.

Podívejte se, jaké typy knedlíků se k huse hodí. Připravte si jedinečnou svatomartinskou hostinu jako od šéfkuchaře

5 zajímavostí o knedlících

5 zajímavostí o knedlících

Více

Bramborový knedlík

Tradiční bramborový knedlík patří mezi klasiky české kuchyně a s pečeným masem tvoří dokonalý chuťový tandem na talíři.

Základní bramborové těsto

Základní bramborové těsto

Více

Tvarohový knedlík   

Nebojte se experimentovat a připravit si ke svatomartinské huse tvarohový knedlík. Zároveň oproti přípravě bramborových knedlíků ušetříte spoustu času. Tvarohové knedlíky jsou hotové raz dva a můžete se do jejich tvoření pustit až ve chvíli, kdy zlatavá kůrka husy volá po vyndání z trouby.

Karlovarský knedlík

Na talíři skvěle vypadá, díky bylinkám totiž hraje barvami. To je tradiční karlovarský knedlík, který se hodí nejen ke svatomartinské huse, ale třeba i k pomalu pečenému vepřovému masu.

20x slané knedlíky pro každého

20x slané knedlíky pro každého

Více

Krupicový knedlík

Knedlíky, ve kterých je rafinovaně ukrytá křupavá slanina, jenž jim dodá neodolatelnou chuť a zároveň zamezí tomu, aby vám knedlíky připadaly suché. 

  • Krupicové knedlíky jsou krásně vláčné a budete-li je vařit ve vývaru, jejich vůně bude skvěle ladit i k výrazné vůni pečené husy. Knedlíky s krupicí tvoří oblíbenou přílohu masových pokrmů. 

Kukuřičný knedlík

Výčet knedlíkových receptů by nebyl úplný, kdybychom nepřidali jeho hrnkovou variantu. Nejde však o hrnkové odměřování surovin, ale o vaření knedlíku přímo v hrnečku.

  • Vyzkoušet můžete recept na hrnečkové knedlíky podle Oldřicha Sahajdáka, které díky žloutku a nastrouhané karotce získají krásně oranžovou barvu.
  • Bleskově v hrníčku můžete připravit také kukuřičný knedlík a získat tak bezlepkovou variantu knedlíků. Namísto kukuřičné mouky můžete použít polentu, množství odpovídá mouce v receptu. 

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Obchod Apetit