0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 typů knedlíků k svatomartinské huse

5 typů knedlíků k svatomartinské huse
sdílet:

Svatomartinské oslavy jsou za dveřmi a královská posvícenská hostina se dá skvěle připravit jednoduše i doma. Máme pro vás tipy, jak na to. Zaměřili jsme na typy knedlíků, které se rozhodně nemusíte bát podávat k slavnostnímu pokrmu. Inspirovali jsme se tradicí i novými chutěmi a věříme, že si z nabídky osvědčených receptů vyberete svého knedlíkového oblíbence

Oslavy sv. Martina se v mnoha domácnostech neobejdou bez přípravy tradiční svatomartinské husy. Ta se zpravidla podává s červeným zelím a knedlíkem.

Podívejte se, jaké typy knedlíků se k huse hodí. Připravte si jedinečnou svatomartinskou hostinu jako od šéfkuchaře

Bramborový knedlík

Tradiční bramborový knedlík patří mezi klasiky české kuchyně a s pečeným masem tvoří dokonalý chuťový tandem na talíři.

Tvarohový knedlík   

Nebojte se experimentovat a připravit si ke svatomartinské huse tvarohový knedlík. Zároveň oproti přípravě bramborových knedlíků ušetříte spoustu času. Tvarohové knedlíky jsou hotové raz dva a můžete se do jejich tvoření pustit až ve chvíli, kdy zlatavá kůrka husy volá po vyndání z trouby.

Karlovarský knedlík

Na talíři skvěle vypadá, díky bylinkám totiž hraje barvami. To je tradiční karlovarský knedlík, který se hodí nejen ke svatomartinské huse, ale třeba i k pomalu pečenému vepřovému masu.

Krupicový knedlík

Knedlíky, ve kterých je rafinovaně ukrytá křupavá slanina, jenž jim dodá neodolatelnou chuť a zároveň zamezí tomu, aby vám knedlíky připadaly suché. 

  • Krupicové knedlíky jsou krásně vláčné a budete-li je vařit ve vývaru, jejich vůně bude skvěle ladit i k výrazné vůni pečené husy. Knedlíky s krupicí tvoří oblíbenou přílohu masových pokrmů. 

Kukuřičný knedlík

Výčet knedlíkových receptů by nebyl úplný, kdybychom nepřidali jeho hrnkovou variantu. Nejde však o hrnkové odměřování surovin, ale o vaření knedlíku přímo v hrnečku.

  • Vyzkoušet můžete recept na hrnečkové knedlíky podle Oldřicha Sahajdáka, které díky žloutku a nastrouhané karotce získají krásně oranžovou barvu.
  • Bleskově v hrníčku můžete připravit také kukuřičný knedlík a získat tak bezlepkovou variantu knedlíků. Namísto kukuřičné mouky můžete použít polentu, množství odpovídá mouce v receptu. 

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč