0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 typů knedlíků k svatomartinské huse

5 typů knedlíků k svatomartinské huse
sdílet:

Svatomartinské oslavy jsou za dveřmi a královská posvícenská hostina se dá skvěle připravit jednoduše i doma. Máme pro vás tipy, jak na to. Zaměřili jsme na typy knedlíků, které se rozhodně nemusíte bát podávat k slavnostnímu pokrmu. Inspirovali jsme se tradicí i novými chutěmi a věříme, že si z nabídky osvědčených receptů vyberete svého knedlíkového oblíbence

Oslavy sv. Martina se v mnoha domácnostech neobejdou bez přípravy tradiční svatomartinské husy. Ta se zpravidla podává s červeným zelím a knedlíkem.

Podívejte se, jaké typy knedlíků se k huse hodí. Připravte si jedinečnou svatomartinskou hostinu jako od šéfkuchaře

Bramborový knedlík

Tradiční bramborový knedlík patří mezi klasiky české kuchyně a s pečeným masem tvoří dokonalý chuťový tandem na talíři.

Tvarohový knedlík   

Nebojte se experimentovat a připravit si ke svatomartinské huse tvarohový knedlík. Zároveň oproti přípravě bramborových knedlíků ušetříte spoustu času. Tvarohové knedlíky jsou hotové raz dva a můžete se do jejich tvoření pustit až ve chvíli, kdy zlatavá kůrka husy volá po vyndání z trouby.

Karlovarský knedlík

Na talíři skvěle vypadá, díky bylinkám totiž hraje barvami. To je tradiční karlovarský knedlík, který se hodí nejen ke svatomartinské huse, ale třeba i k pomalu pečenému vepřovému masu.

Krupicový knedlík

Knedlíky, ve kterých je rafinovaně ukrytá křupavá slanina, jenž jim dodá neodolatelnou chuť a zároveň zamezí tomu, aby vám knedlíky připadaly suché. 

  • Krupicové knedlíky jsou krásně vláčné a budete-li je vařit ve vývaru, jejich vůně bude skvěle ladit i k výrazné vůni pečené husy. Knedlíky s krupicí tvoří oblíbenou přílohu masových pokrmů. 

Kukuřičný knedlík

Výčet knedlíkových receptů by nebyl úplný, kdybychom nepřidali jeho hrnkovou variantu. Nejde však o hrnkové odměřování surovin, ale o vaření knedlíku přímo v hrnečku.

  • Vyzkoušet můžete recept na hrnečkové knedlíky podle Oldřicha Sahajdáka, které díky žloutku a nastrouhané karotce získají krásně oranžovou barvu.
  • Bleskově v hrníčku můžete připravit také kukuřičný knedlík a získat tak bezlepkovou variantu knedlíků. Namísto kukuřičné mouky můžete použít polentu, množství odpovídá mouce v receptu. 

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit