Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Allegro obhájilo michelinskou hvězdičku

Allegro obhájilo michelinskou hvězdičku
sdílet:
Evropská edice michelinského průvodce Main Cities of Europe vyjde až ve středu, už dnes se ale dozvíme, kdo z České republiky vytouženou hvězdičku získá. Loni si prestižní ocenění vysloužila restaurace Allegro a my už teď víme, že se hvězdičkou bude pyšnit i letos. „Four Seasons Hotel Prague s potěšením oznamuje, že restaurace Allegro obhájila ocenění jedné hvězdy v prestižním průvodci Michelin – Hlavní města Evropy. Allegro bylo v březnu 2008 první oceněnou restaurací v regionu střední a východní Evropy,“ píše se v tiskovém prohlášení, které nám dorazilo do redakce.

„Jsem poctěn, že mohu pracovat s tak talentovaným a profesionálním kulinářským týmem. Toto ocenění uznává jejich obrovské pracovní nasazení a konzistenci v poskytování vysoké kvality práce. Je skvělé být součástí gastronomického vývoje v Praze. Věřím, že zvýší atraktivitu Prahy pro návštěvníky s vysokými nároky na kvalitu pokrmů i obsluhy,“ komentoval ocenění Davide Barnes, generální ředitel hotelu Four Seasons.

Největší radost má ale pravděpodobně šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi. „Cítili jsme velkou zodpovědnost být první michelinskou restaurací v celém regionu, obhájení hvězdy je pro nás potvrzením udržení vysokého standardu kvality pokrmů a úrovně služeb. Ocenění patří skvělému týmu, který pracoval po celý rok s plným nasazením.“

Andrea Accordi začal ve Four Seasons Hotel Prague pracovat v srpnu 2007. „Neustále se snažíme vyhledávat nové produkty, přicházet s kreativními nápady, a poskytovat tak hostům Allegra nevšední zážitky,“ dodává Accordi, kterému v kuchyni pomáhá na 27 kuchařů.

Jedna udělená hvězda podle klasifikačního systému Michelin znamená, že se jedná o velice dobrou restauraci ve své kategorii, která nabízí pokrmy konzistentní kvality připravené dle vysokých standardů.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...