0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Andrea Accordi vás zve na víno a na lanýže

Andrea Accordi vás zve na víno a na lanýže
sdílet:
Šéfkuchař s michelinskou hvězdičkou pro vás v restauraci Allegro hotelu Four Seasons Hotel Prague připravil fantastické degustační menu, které doprovází proslulá vína z vinařství Gini. S podzimem přichází i sezona lanýžů. Pokud jste této lahůdce propadli, je teď ten nejlepší čas jít si ji někam vychutnat. A kam jinam zajít než do jediné michelinské restaurace v Česku?

Vinařství Gini existuje více než 300 let a je považováno za jednu z nejlepších v produkci soave vín. Gini nabízí i chardonnay, sauvignon, pinot nero nebo speciální šumivé víno, cuvée z odrůd Garganega, Pinot Nero a Chardonnay.  „Vína Gini jsou známá svou dlouhou životností, osobně jsem ochutnal soave 20 či 25 let stará a byl to vždy neopakovatelný zážitek,“ prozradil Flemming Teilgaard Laugesen z Bona Terra, dovozce vín z Itálie.

Degustační menu se skvělými víny z oblasti Veneto si můžete vychutnat v týdnu od 21. do 28. října 2009. „První víno je velmi lehké a mladé, při jeho ochutnávce jsem si představil chuť a vůni moře, předkrm jsem proto pojmenoval ‚akvárium‘. Gnocchetti se běžně plní masem a jsou podávané s vývarem, já je trochu přetvořil, náplň jsem vyměnil za rybí. Použil jsem rejnoka, sladké a jemné maso. Gnocchi s bakalou pokrm zvýrazní a rajčata Pendolo (sklízí se již v březnu a nechávají zrát 6 měsíců) dodávají středozemní podzimní chuť. U dalších chodů jsem si pohrál s kombinací výrazných chutí sardinek a ropušnice. Poslední chod, variace srnčího masa – hřbet ve vlastní šťávě a plec s jemnou příchutí kakaa –, je podáván s dvěma druhy vín. Lahodná chuť hrušky v různé konzistenci potěší nakonec,“ popsal Andrea Accordi degustační menu.

Pokud milujete lanýže, začněte se těšit na tradiční degustační menu s bílými lanýži z Alby. „Na sezonu lanýžů se těším, v menu nebudou chybět tradiční pokrmy jako čerstvé těstoviny s máslem a parmazánem nebo kuřecí vývar s pošírovaným vejcem,“ dodal Andrea Accordi.

Degustační menu s víny soave:

Gran Cuvée Brut 1996

Akvárium
Krabí salát ochucený limetkou na pastě z Bronte pistácií se zmrzlinou z olivového oleje
Tatarák z tuňáka obecného s vaflí a středomořskými řasami
Marinovaný kranas a tagliata z mušle svatého Jakuba s pantelerijskými kapary a sepiovou majonézou
Langustýnka na klementýkovo-šafránové granitě
Soave Classico 2007


Domácí agnolotti plněné masem z rejnoka a Pendolo rajčatovým fondue, podávané 
s bramborovými gnocchetti, baccalou a lehce zauzeným humřím consomme
Soave La Froscà 2007

Pomalu vařený filet z ropušnice glazírovaný ve vlastní polévce, s bruschettou se sardinkami a topinamburem, krémovou divokou brokolicí a křupavými černými olivami s cukrem
Soave Contrada Salvarenza Vecchie Vigne 2001 magnum

Pečený srnčí hřbet s kořením pěti vůní, jablečným kompotem a jedlými kaštany, smaženou dýní a tamarindovou šťávou, dušeným pleckem (dolceforte) a sladko-kyselým červeným zelím
Pinot Nero Campo Alle More 2006
Pinot Nero Campo Alle More 2000 magnum

Konzistence hrušky
měkká, křupavá, krémová a mražená
Recioto di Soave Col Foscarin 2006

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit