0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Andrea Accordi vás zve na víno a na lanýže

Andrea Accordi vás zve na víno a na lanýže
sdílet:
Šéfkuchař s michelinskou hvězdičkou pro vás v restauraci Allegro hotelu Four Seasons Hotel Prague připravil fantastické degustační menu, které doprovází proslulá vína z vinařství Gini. S podzimem přichází i sezona lanýžů. Pokud jste této lahůdce propadli, je teď ten nejlepší čas jít si ji někam vychutnat. A kam jinam zajít než do jediné michelinské restaurace v Česku?

Vinařství Gini existuje více než 300 let a je považováno za jednu z nejlepších v produkci soave vín. Gini nabízí i chardonnay, sauvignon, pinot nero nebo speciální šumivé víno, cuvée z odrůd Garganega, Pinot Nero a Chardonnay.  „Vína Gini jsou známá svou dlouhou životností, osobně jsem ochutnal soave 20 či 25 let stará a byl to vždy neopakovatelný zážitek,“ prozradil Flemming Teilgaard Laugesen z Bona Terra, dovozce vín z Itálie.

Degustační menu se skvělými víny z oblasti Veneto si můžete vychutnat v týdnu od 21. do 28. října 2009. „První víno je velmi lehké a mladé, při jeho ochutnávce jsem si představil chuť a vůni moře, předkrm jsem proto pojmenoval ‚akvárium‘. Gnocchetti se běžně plní masem a jsou podávané s vývarem, já je trochu přetvořil, náplň jsem vyměnil za rybí. Použil jsem rejnoka, sladké a jemné maso. Gnocchi s bakalou pokrm zvýrazní a rajčata Pendolo (sklízí se již v březnu a nechávají zrát 6 měsíců) dodávají středozemní podzimní chuť. U dalších chodů jsem si pohrál s kombinací výrazných chutí sardinek a ropušnice. Poslední chod, variace srnčího masa – hřbet ve vlastní šťávě a plec s jemnou příchutí kakaa –, je podáván s dvěma druhy vín. Lahodná chuť hrušky v různé konzistenci potěší nakonec,“ popsal Andrea Accordi degustační menu.

Pokud milujete lanýže, začněte se těšit na tradiční degustační menu s bílými lanýži z Alby. „Na sezonu lanýžů se těším, v menu nebudou chybět tradiční pokrmy jako čerstvé těstoviny s máslem a parmazánem nebo kuřecí vývar s pošírovaným vejcem,“ dodal Andrea Accordi.

Degustační menu s víny soave:

Gran Cuvée Brut 1996

Akvárium
Krabí salát ochucený limetkou na pastě z Bronte pistácií se zmrzlinou z olivového oleje
Tatarák z tuňáka obecného s vaflí a středomořskými řasami
Marinovaný kranas a tagliata z mušle svatého Jakuba s pantelerijskými kapary a sepiovou majonézou
Langustýnka na klementýkovo-šafránové granitě
Soave Classico 2007


Domácí agnolotti plněné masem z rejnoka a Pendolo rajčatovým fondue, podávané 
s bramborovými gnocchetti, baccalou a lehce zauzeným humřím consomme
Soave La Froscà 2007

Pomalu vařený filet z ropušnice glazírovaný ve vlastní polévce, s bruschettou se sardinkami a topinamburem, krémovou divokou brokolicí a křupavými černými olivami s cukrem
Soave Contrada Salvarenza Vecchie Vigne 2001 magnum

Pečený srnčí hřbet s kořením pěti vůní, jablečným kompotem a jedlými kaštany, smaženou dýní a tamarindovou šťávou, dušeným pleckem (dolceforte) a sladko-kyselým červeným zelím
Pinot Nero Campo Alle More 2006
Pinot Nero Campo Alle More 2000 magnum

Konzistence hrušky
měkká, křupavá, krémová a mražená
Recioto di Soave Col Foscarin 2006

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč