Apetit Cena čtenářů 2010: Jak se testovala zmrzlina
18.07.2014
sdílet:
Kdo by ji nechtěl testovat? Ale hned 25 druhů? Jen si představte, jak velký musíte mít mrazák, abyste tam oněch 25 rodinných balení nacpali. Tímto děkujeme všem přilehlým redakcím, které nám zcela zištně zapůjčily své mrazáky.
Vyhnete se trapasům, na společenských akcích se budete cítit sebevědomě a uděláte dobrý první dojem. Jak? Tím, že si osvojíte základní pravidla etikety. Víte, kdo si kam sedá a jak se žádá o účet, co jíst rukama a kdy naopak pečlivě vybrat...
Mít dobře zásobený mrazák znamená mít malou pojistku pro hektické dny. Zachrání vás, když nestíháte nakoupit, ušetří čas při vaření a pomůže snížit plýtvání jídlem. Jen je potřeba vědět, co a jak správně zamrazit, aby si potraviny zachovaly...
Když se z kuchyně line vůně čerstvě usmažených vdolků, srdce zaplesá a žaludek se těší na nadcházející hostinu. Tyto zlatavé kousky těsta, tradičně spojované se sladkými chutěmi, mají i své slané variace, které dokonale doplňují omáčky a...
Řeřicha patří k zázračným a zároveň velmi snadno pěstovaným rostlinám. Vypěstujete ji na louce, v záhonku, ale i doma v truhlíku či na kousku obyčejné vaty. Po celý rok si tak můžete dopřát její detoxikační a protizánětlivé účinky. A kde se...
Bramborový guláš nebo buřtguláš? Jak je rozlišit? Hranice mezi bramborovým gulášem a buřtgulášem jsou poněkud nejasné. Někdo tvrdí, že buřtguláš obsahuje pouze uzeninu, zatímco brambory přidávají až zastánci bramborového guláše. Žádné pevné...
S jarem se vracejí farmářské trhy, což je skvělá příležitost nakoupit spoustu zeleniny a zkusit vařit zase trochu jinak. Zelenina a luštěniny vám z kuchařského hlediska dávají víc možností než maso. Nejste limitováni téměř ničím jiným...