0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit Cena čtenářů startuje!

Apetit Cena čtenářů startuje!
sdílet:
A je to tady! Naši odborníci pro vás připravili na 170 výrobků, ze kterých právě vy vyberete ty nejlepší!

Byla to neuvěřitelná podívaná: náš obrovský redakční stůl, u kterého se scházíme k poradám, nebyl pod nánosy potravin vidět. Byl po čtyři dny zavalen od kraje ke kraji mističkami s müsli, sušenkami a čokoládou, kalíšky vod, čajů, káv a olejů. Obdivovali jsme naše odborníky, kteří statečně ochutnávali, porovnávali a zapisovali své hodnocení. 
Pro laiky vypadá testování třeba zmrzlin nebo chipsů jako náramná zábava, ale věřte mi – po takovém ochutnávání máte sto chutí praštit sebou na gauč a kopnout do sebe panáka nebo pár tablet na žaludek či žlučník. A říkáte si, že už nikdy, nikdy, nikdy nebudete jíst. Přesto do toho jdete druhý den zas.

Takový plán pak vypadá takto: sladké cereálie, káva, margaríny, salámy, šunky, ovocné čaje a marmelády. S Darinkou, která má jinak testy na starosti, jsem pár takových ochutnávek podstoupila. Po marmeládách nebo bílých čokoládách jsme se všichni ocitli zmáčení studeným potem v hyperglykemii, po džusech volal o pomoc žaludek a po testu hořčic se nám kompletně všem houpal žaludek z párků, které jsme do hořčice namáčeli. 


Pana lahůdkáře Sváčeka by neobelstil ani James Bond, podle chuti a vzhledu perfektně poznal ohromnou spoustu výrobků. Skvělá novinářka Hana Večerková spolu s Janem Rosmusem zas trousila jakoby mimochodem neuvěřitelné znalosti o kategoriích šunky, povinných údajích na obale a podobně. A Roman Vaněk zas kořenil situaci vášnivými poznámkami a historkami z celého světa. 


Kamera točila, my zbožně poslouchali, jen produkční Veronika kmitala. Musela totiž oblepit na jeden a půl tisíce kelímků, mističek a kalíšků, hlídat přesypávání z koupeného balení do těch správně očíslovaných nádobek. Musela jak ostříž hlídat (hlavně pana Vaňka), aby se odborníci nedozvěděli výrobce, a nenechali se tak ovlivnit značkou. Honila všechny redaktorky, jestlipak už mají sepsané seznamy ingrediencí ke každé z 425 položek testu. Nakupováním jsme strávili 25 hodin čistého času, pomáhal každý, kdo měl ruce, nohy a nehořely mu zrovna termíny.

O likvidaci pozůstatku testů se zas přeochotně postarali kolegové z ostatních časopisů a oddělení našeho vydavatelství, budiž jim trávení lehké.

A teď je to, moji milí, jen na vás! Hlasujte na stránkách awards.apetitonline.cz o svých favoritech, dělejte si sami slepé degustace, a když se vám poštěstí, můžete vyhrát poukázky na nákup pomocníků do kuchyně od Tescomy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit