Na kurzu si pod odborným dohledem profesionálního pekaře a cukrářky vyzkoušíte přípravu a pečení mazance i beránka, smažení jidášů (sladkých i slaných), upletete si velikonoční briošky, velikonoční věnce a jiné zábavné pletánky, které by na velikonočním stole neměly chybět.
Kromě samotného pečení objevíte i různé způsoby polévaní a zdobení perníčků a ozdobíte si perníkové vajíčko. V neposlední řadě si vyzkoušíte, jak se dělá vizovické velikonoční dekorační pečivo a ‚madeirové‘ kraslice.
Kurz se koná v sobotu 4. dubna 2009 od 9.00 v prostorách firmy Omega CZ, maximální počet účastníků kurzu je 12 – k dispozici budou tři instruktoři, profesionální pekaři a cukrářka. Předpokládaná délka kurzu je 5–6 hodin. V případě velkého zájmu bude otevřen i nedělní (5. 4. 2009) kurz.
Cena kurzu je 2200 Kč vč. DPH. V ceně jsou zahrnuté suroviny, občerstvení v průběhu kurzu (nealko nápoje, pizza, slané záviny), odborný výklad a kuchařská zástěra. Z kurzu si domů odnesete vámi upečený mazanec, nazdobenou perníkovou kraslici a vše, co se vám povede. Dostanete balení margarinu Senna Delikatess na pečení doma a pekařskou zástěru nebo kartu.
Členové Apetit klubu mají slevu 15% z ceny kurzovného, lekce velikonočního pečení je tedy vyjde na pouhých 1870 Kč! Stačí v přihlášce na www.vitalco.cz zaškrtnout, že jste členy Apetit klubu.