Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit speciál 2/2016 - Sladké a slané pečení

Apetit speciál 2/2016 - Sladké a slané pečení
sdílet:
Nový Apetit speciál, se kterým odhalíte všechny taje sladkého i slaného pečení, vychází už 14. 9.! Co všechno v něm najdete?

ZAPNĚTE TROUBU!

Pečení nejsou žádné čáry. Stačí dát každému těstu to, co potřebuje. Křehkému chlad a rychlost, listovému skok z lednice do horké trouby, kynutému teplo a trochu péče. Pak už vám pod rukama vznikne ten nejúžasnější slaný quiche, štrúdl nebo nadýchané buchty jako z pohádky o Honzovi...

K pečení nepotřebujete hromadu náčiní, vždyť naše prababičky neměly na pečení koláčů nebo chleba nic kromě svých rukou a teplé pece. Tedy až na léta zkušeností. Generacemi prověřené návody, oblíbené recepty a praktické rady jsme se snažili vměstnat do tohoto speciálu, který pro vás ‚upekl‘ tým časopisu Apetit. Garantujeme vám, že se rychle stane jedním z nepostradatelných doplňků vaší kuchyně! Vždyť kde jinde byste ve spěchu hledali recept na supersnadné muffiny nebo bublaninu, kterou pohostíte nečekané hosty? Na jakých stránkách byste získali zaručeně fungující návod na kváskový chleba a čím byste jinak líně listovali s kávou v ruce, abyste vymysleli něco extra pro sváteční chvíle? Berte speciál o pečení jako rozdělovník vašich chutí a nálad, jako inspiraci a vlídnou babičku, která si ví rady s každou situací i s každým těstem.

 

 

  • Na sto stranách nabídneme ty nejlepší recepty na sladké i slané pečivo. Ve speciálu najdete do detailů popsané techniky přípravy základních těst (kynuté, piškotové, třené, sněhové, křehké…) na sladké i slané pečivo a ověřené recepty na ovocné koláče, slané quiche, sladké rolády či jednoduché ale efektní dorty.
  • Naučíme vás upéct domácí croissanty pěkně krok za krokem nebo kváskový chleba. 
  • Domácí pečivo je nejlepší, a tak si díky nám budete moct upéct rychlé housky, bagety nebo chleba. Pokud trpíte celiakií, nemusíte zoufat! Přidáme totiž tip i na bezlepkový chleba.
  • Jiří Koláček z řemeslné Koláčkovy pekárny ví o chlebu vše a nebál se s námi o své poznatky podělit. A my je s radostí předáme vám.
  • Přinášíme vám také velký přehled domácích pekáren a kuchyňských robotů vhodných na přípravu těst.
  • To vše a mnohem víc najdete v novém speciálu Sladké a slané pečení.

 

Dobrou chuť přeje Apetit!

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...