0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

ASIANFEST - Pravá Asie poprvé v Praze

asianfest
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pražský AsianFest vám nabídne zcela nový rozměr festivalu, při kterém se rozpálí kotlík nejen asijské gastronomie ale i kultury prezentované těmi nejlepšími asijskými restauracemi a talenty. Sami se můžete přesvědčit 30. dubna na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Festival je navržen jako malé městečko, které se dělí na následující čtvrti: Main Street, Chinatown, Thailand, Vietnam, Korea a Japan. Každá oblast bude vyzdobena tématickými dekoracemi, které vytváří jedinečnou atmosféru a patří ke kultuře dané země. „Hlavním cílem této akce je poskytnout návštěvníkům AsianFestu autentický zážitek z Dálného Východu, ať už prostřednictvím rušných ulic Chinatownu nebo thajské prosluněné pláže Ko Pha Ngan“, vysvětluje Jiří Zuska jr., ředitel festivalu.

Festival proběhne od 11:30 do 21:00 hodin. Pro zjednodušení placení a zkrácení front bude na festivalu zavedena speciální měna, kterou si budou moci návštěvníci vyměnit na čtyřech místech, tzv. “Bank of Asia”. Jeden festivalový žeton má hodnotu 50 Kč.

Festival nabízí tři kategorie vstupenek: 

  • Základní vstupné Economy je v předprodeji na goout.cz za 200 Kč, na místě bude vstup za 250 Kč.
  • Business vstupenka za 390 Kč nabízí návštěvníkům vstup o hodinu a půl dříve, tedy v 10 hodin, aby si mohli projít areál a vychutnat si pokrmy bez front. U vstupu do prostor festivalu zároveň dostanou welcome drink.
  • Poslední kategorií jsou First Class vstupenky, které za 1200 Kč nabízí vstup po červeném koberci, speciálně dekorované prostory Asian Palace, ve kterých najdou bar i restauraci jen pro ně. Držitelé First Class vstupenek také dostanou 5 festivalových žetonů, malou ochutnávku a budou mít k dispozici neomezený nealkoholický bar.

Zástupci velvyslanectví, umělci, restaurace, hudebníci a tanečníci, to vše přispívá k tomu, aby se událost stala výjimečnou. Návštěvníci si zde budou moci ochutnat různé speciality a pochoutky ze zastoupených oblastí přímo od těch nejlepších asijských restaurací jako je SaSaZu, Yoshihashi, Asian Temple a mnoho dalších. 

Každý host zde může najít své oblíbené pokrmy a zároveň objevovat nové chutě. Mezi nejslavnější asijské speciality patří čínské Dim-Sum knedlíčky, vietnamská nudlová polévka Pho či thajské kari. Hosté mohou také ochutnat čerstvé sushi připravované japonským Sushi mistrem z restaurace Yoshihashi, které si objednává i japonské velvyslanectví v Praze. 

„Kromě gastronomických zážitků bude celý festival obohacen o pestrý kulturní program, který vtáhne návštěvníky do možná i pro ně neznámých tradic Asie,“ dodává Jiří Zuska. Na bohatém doprovodném programu se podílejí i velvyslanectví, která se rozhodla festival podpořit. První sekretář Indonéského velvyslanectví Punjul Nugraha prozradil, že se jako partneři festivalu snaží připravit návštěvníkům v rámci přiblížení indonéské kultury a přírody jedinečnou možnost setkat se naživo s komodskými varany. Vše je ale ve fázi jednání, protože jde o velice delikátní záležitost. Komodští varani žijí ve volné přírodě pouze na indonéských ostrovech a byla to by to pro návštěvníky festivalu naprosto unikátní věc.

Counsellor Velvyslanectví Thajského království Jiraporn Jiranantakij také vyjádřila podporu tomuto festivalu: „Je nám ctí podpořit mladý a energický tým, který tento festival připravuje. AsianFest jsme se proto rozhodli obohatit po kulturní stránce. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na tradiční thajské tance, které jsou jedinečné nejen svou pestrobarevností.“

Bohatý program, který bude nabitý od začátku festivalu až do jeho konce. Na závěr je připraven tanec Draka, který bude poprvé na české festivalové scéně nasvícen UV světly. K asijské kultuře také neodmyslitelně patří bojová umění, jejich představení bude probíhat v Chrámu bojových umění. Některé z aktivit budou také umístěny v prostorách Mořského světa, který bude návštěvníkům AsianFestu exkluzivně zpřístupněn po celou dobu konání akce.

asianfest program

asianfest program v chrámu bojových umění

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit