0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Australský vinařský odborník hodnotí moravská vína

hodnocení vína
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Také rádi porovnáváte svá hodnocení vína s výroky renomovaných degustátorů? Nebo jste jen milovník kvalitních vín? Pak vás jistě potěší kolekce vín, kterou pro e-shop specializovaný na znojemská vína Vinotrh.cz vytvořil Mike Mazey, australský enolog a lektor vinařské angličtiny žijící v České republice. 

Mike Mazey je profesionálem v oblasti vinařství, spolupracuje s Národním vinařským centrem ve Valticích a je vedoucím kolektivu autorů, kterým 2. listopadu vychází kniha WineWords určená všem zájemcům o anglickou vinařskou terminologii.

Mike již více než deset let žije na jižní Moravě, a tak má dnes detailní přehled nejen o vínech světových, ale i o těch našich, jihomoravských. A protože dobře zná i vinaře na Znojemsku, v jednom z nejznámějších vinařských regionů České republiky, vytvořil pro Vinotrh.cz do speciální edice Ochutnej VINOTRH i vlastní kolekci vín. Zařadil do ní například Sauvignon VOC Znojmo z Vinařství LAHOFER, Ryzlink vlašský ze Znovínu Znojmo či Frankovku z Arte Vini. Jeho šest favoritů ze Znojemska si můžete objednat na e-shopu www.vinotrh.cz/ochutnej, kde můžete také soutěžit o Mikeovu knihu a tři vína z jeho speciální kolekce.

otevírání vína

WineWords, English for Wine Professionals & Wine Lovers

Pokud s vínem přímo pracujete jako majitelé vinoték nebo třeba obchodníci tuzemských vinařství a chcete se ve svém oboru zdokonalit v angličtině, je kniha WineWords určena přímo pro vás. 

Obsah nově vydávané knihy asi nejlépe shrnuli samotní autoři na její první stránce. „Jasné představení všech aspektů vína a vinařství je poměrně obtížné i v rodném jazyce. Komunikovat o tom stejném v angličtině, když to není váš rodný jazyk, může být ještě o dost obtížnější. Tuto knihu jsme vytvořili proto, aby tento úkol byl pro vás mnohem jednodušší,“ píše se v předmluvě knihy, pod kterou je autorsky podepsán především australský vinařský odborník Mike Mazey.
hodnocení vína

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč