0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Australský vinařský odborník hodnotí moravská vína

hodnocení vína
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Také rádi porovnáváte svá hodnocení vína s výroky renomovaných degustátorů? Nebo jste jen milovník kvalitních vín? Pak vás jistě potěší kolekce vín, kterou pro e-shop specializovaný na znojemská vína Vinotrh.cz vytvořil Mike Mazey, australský enolog a lektor vinařské angličtiny žijící v České republice. 

Mike Mazey je profesionálem v oblasti vinařství, spolupracuje s Národním vinařským centrem ve Valticích a je vedoucím kolektivu autorů, kterým 2. listopadu vychází kniha WineWords určená všem zájemcům o anglickou vinařskou terminologii.

Mike již více než deset let žije na jižní Moravě, a tak má dnes detailní přehled nejen o vínech světových, ale i o těch našich, jihomoravských. A protože dobře zná i vinaře na Znojemsku, v jednom z nejznámějších vinařských regionů České republiky, vytvořil pro Vinotrh.cz do speciální edice Ochutnej VINOTRH i vlastní kolekci vín. Zařadil do ní například Sauvignon VOC Znojmo z Vinařství LAHOFER, Ryzlink vlašský ze Znovínu Znojmo či Frankovku z Arte Vini. Jeho šest favoritů ze Znojemska si můžete objednat na e-shopu www.vinotrh.cz/ochutnej, kde můžete také soutěžit o Mikeovu knihu a tři vína z jeho speciální kolekce.

otevírání vína

WineWords, English for Wine Professionals & Wine Lovers

Pokud s vínem přímo pracujete jako majitelé vinoték nebo třeba obchodníci tuzemských vinařství a chcete se ve svém oboru zdokonalit v angličtině, je kniha WineWords určena přímo pro vás. 

Obsah nově vydávané knihy asi nejlépe shrnuli samotní autoři na její první stránce. „Jasné představení všech aspektů vína a vinařství je poměrně obtížné i v rodném jazyce. Komunikovat o tom stejném v angličtině, když to není váš rodný jazyk, může být ještě o dost obtížnější. Tuto knihu jsme vytvořili proto, aby tento úkol byl pro vás mnohem jednodušší,“ píše se v předmluvě knihy, pod kterou je autorsky podepsán především australský vinařský odborník Mike Mazey.
hodnocení vína

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit