0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Báječné podzimní recepty na gril, které musíte vyzkoušet

grilování
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Češi grilování milují. Je pravdou, že horkým letním dnům odzvonilo, ale grilování si můžete dopřát i na podzim. Máme pro vás pár skvělých receptů.

Připravte vynikající jídlo ze sezónních plodin

Grilování v období žloutnoucích listů je snad ještě příjemnější než za horkých letních dnů. Ono taky komu by se chtělo rozpalovat gril, když venku praží slunce a vzduch má přes 30 stupňů. To na podzim získává grilování úplně nový nádech. Na hřejivé teplo sálající z plynového grilu se budete vyloženě těšit, a navíc v tomto ročním období můžete připravit fantastické pokrmy ze sezónních plodin.

Z dýně nemusíte vařit jen dýňovou polévku

grilovaná zeleninaMilujete grilovanou zeleninu? Pak si oblíbíte i ryze podzimní plodinu - dýni. Jestli jste ji ještě nezkoušeli grilovat, pak je teď ten nejlepší čas. Dýně má lehounce nasládnou chuť a v kombinaci s kouřem z grilu je to jednoduše lahůdka. Dýni jen posolte a zakápněte olivovým olejem.

Dýně v sobě skrývají mnoho antioxidantů, které chrání tělo před různými nemocemi. Do jídelníčku byste je měli zařadit i proto, že obsahují vitamín C a dodávají energii. Patří mezi hutnější pokrmy, takže vězte, že po konzumaci vás hlad jen tak nepřepadne.

Houby z lesa rovnou na gril

Další podzimní specialitku představuje houbový špíz. Jestli i vy patříte mezi Čechy, kteří rádi vyrazí do lesa na houby a jsou v hledání úspěšní, pak máte vyhráno. Takové hříbky na grilu jsou opravdovou lahůdkou. Tvrdší houby nakrájejte na plátky a napíchněte na špíz. Potřete je olivovým olejem a přidejte nasekaný libeček.

Konzumace hub vám prospěje i po zdravotní stránce. Houby totiž obsahují velmi mnoho živin, minerálů a vitamínů. Zlepšují imunitní systém, a navíc vás dostatečně zasytí. V neposlední řadě budete mít i radost z úlovku, pokud si je nasbíráte sami.

Dozrávají fíky, nezapomeňte je přidat na gril

Podzim nahrává i grilování fíků, které dozrávají na konci léta a v září. Dejte si jen pozor na jejich rychlou zkázu a nakupte je maximálně dva dny dopředu. Rozkrojte fíky na půlku a pokapejte citronovou šťávou. Do každého kousku ještě můžete dát trochu modrého sýra.

Fíky jsou rovněž plné minerálních látek a vitamínů a mimo jiné pomáhají také se zažíváním. Konzumovat by je měli hlavně ti, kteří mají trochu línější střeva. Fíky totiž fungují jako přírodní projímadlo podobně jako švestky nebo kiwi.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit