0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Boj o titul nejlepšího výčepního začal!

Boj o titul nejlepšího výčepního začal!
sdílet:
Pomalu ale jistě se blíží další ročník mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, tedy soutěže, ve které výčepní budou bojovat o post toho nejlepšího. Světová pivovarnická společnost SABMiller (pod kterou spadá i značka Pilsner Urquell) totiž vyhlásila už čtvrtý ročník této soutěže. Přihlášku je nutno poslat do 30. dubna 2009.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, kteří sdílejí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství je i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o ně.

Prosadit se v mezinárodní konkurenci nebude jednoduché. Loni se za výčepem utkalo přes 1500 výčepních ze 16 zemí. Český reprezentant Václav Vanya z kadaňského Švejk restaurantu U Věžičky v mezinárodním finále skončil čtvrtý. Mistrem světa se stal Danny Walker z Velké Británie.

Samotný systém soutěže je jednoduchý. Nejdříve je nutné se přihlásit – ať už prostřednictvím internetových stránek  www.pilsner-urquell.cz/masterbartender nebo obchodních zástupců Plzeňského Prazdroje. Následovat budou tři regionální kola – 19. května v Plzni, 20. května v Praze a 21. května v Brně. Národní finále proběhne 30. června v Plzni, absolutní vítěz se utká se světovou elitou v mezinárodním finále konaném v Berlíně.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit