Boží hod hezky česky!

sdílet:
Uvařte si na první svátek vánoční staročeské menu v moderním hávu – knedlíčkovou polévku, králíka načerno a pečená jablka. Tradiční, a přitom neotřelé!

Kaldoun je staročeská krémová polévka s drůbky, nudlemi a knedlíčky. Není úplně bezpracná, ale výsledek (obzvlášť pro takhle slavnostní příležitost) za to stojí. Hlavní chod – šťavnatý králík načerno – vás dostane výraznou povidlovo-perníkovou chutí; s houskovými knedlíky s ořechy a pastinákem je to jedna báseň. O dezertu se ani rozepisovat nemusíme – pečená jablka s karamelovým zdobením chutnají i vypadají prostě božsky.

Jak připravit staročeské menu na Boží hod, se dozvíte v prosincovém vydání časopisu Apetit v rubrice Víkend.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit