0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bratislavský hrad bude hostit Slovak Food Festival

Bratislavský hrad bude hostit Slovak Food Festival
sdílet:
Hojnost slovenských kulinářských specialit pod širým nebem – to je Slovak Food Festival v Bratislavě. Letošní druhý ročník se koná na Bratislavském hradě ve dnech 13. až 15. května.

Slovenské slavnosti jídla


Také Slovensko má slavnost dobrého jídla – Slovak Food Festival –, která se letos koná od 13. do 15. května v areálu Bratislavského hradu. Díky této akci mohou milovníci kulinářských specialit na jednom místě ochutnat to nejlepší, co nabízí vyhlášené gastronomické podniky Slovenska. Vstup na festival je zdarma, ochutnávky ze stánků restaurací se platí festivalovými kupony, které jsou k zakoupení na místě konání festivalu.

 

 

Menu restaurací i regionální produkty


Festival nabídne výběr z jídel, která vaří vyhlášené slovenské restaurace. Na své si přijdou i milovníci vína, slovenských destilátů, piva, sýrů a dalších produktů ze slovenských regionů. K zakoupení budou také výrobky pekáren, cukrářů a výrobců pralinek.

Letos se na Slovak Food Festivalu poprvé představí i jednotlivé slovenské regiony, které nabídnou svoji typickou kuchyni.

 

 

 

 

Show kuchařů


Pro ty, kteří rádi vaří, připravují koktejly a další lahůdky a chtějí se o jejich přípravě dozvědět víc, bude připraveno pódium, na kterém každou celou hodinu proběhne kuchařská show. Uvidíte, jak vaří šéfkuchaři z restaurací hotelů Amade Château a Thermia Palace, práci baristů i přípravu suši.

Novinkou letošního roku bude Mistrovství republiky v otevírání ústřic, které na hlavním pódiu proběhne v sobotu 15. května od 12 do 14 hodin.

Co: Slovak Food Festival
Kde: Bratislavský hrad
Kdy: 13.–15. května 2011
Info: www.slovakfoodfestival.sk

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit