Malé červené bobulky se každému vybaví především jako nezbytný doplněk svíčkové na smetaně. Brusinky toho ale nabízejí mnohem víc, nemluvě o jejich příznivém vlivu na lidské zdraví.
Jidášovo ucho, houba s výrazným vzhledem, typickou texturou a jemnou chutí, je oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni. Zjistěte, jak ji správně připravit, kombinovat a servírovat, aby vynikla v každém pokrmu.
...
Od honosných a okouzlujících svateb až po exotické vánoční oslavy – slavné osobnosti umí oslnit a okouzlit a jejich hostiny se často stávají nezapomenutelnými. Pojďte se podívat na 3 zajímavé hostiny, které se staly legendárními.
...
Dříve je pěstovali staří samurajové, dnes je ryze přírodní metodou pěstují manželé Sýkorovští na své farmě v Káraném u Prahy. Jejich houby shiitake neboli houževnatec jedlý mají plnou chuť umami i blahodárné zdravotní účinky.
...
Hrušková pracharanda patří mezi zapomenuté klenoty české kuchyně, který si zaslouží návrat do našich domovů. S její jemnou, sladkou chutí a lehce karamelovou vůní je ideální k posypání ovocných koláčů, ovesné kaše nebo jogurtu. A protože...
Milujete českou kuchyni a rádi experimentujete s tradičními chutěmi? Tvarůžkový tatarák je dokonalou volbou pro všechny milovníky výrazných sýrů a netradičních pokrmů. Naučte se, jak připravit tento zajímavý předkrm snadno a rychle.
...
Bobkový list, známý také jako vavřín ušlechtilý, je nezbytnou součástí mnoha pokrmů a má široké využití v kuchyni – od vývarů po omáčky, masa až do nakládané zeleniny. Objevte jeho tajemství a naučte se, jak ho správně uchovávat a...