0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buďte dobrým hostem

Buďte dobrým hostem
sdílet:
Přemýšleli jste někdy během večeře v restauraci, zda jste dobrý host? Víte, co by se mělo dít od vašeho příchodu do podniku až do okamžiku, kdy ho opouštíte? Zpříjemněte si svůj pobyt v restauraci – na gastro semináři se během jednoho odpoledne dozvíte jak. Navštívit ho můžete v Praze i v Brně.

Oblíbený host


Gastro seminář vás naučí, jak být dobrým hostem a jak si návštěvu v restauraci co nejvíce užít. Stejně jako vás na kurzu vaření potěší, vede-li ho zkušený profesionální kuchař, oceníte, že gastro seminář je celý v režii Matouše Petráně. Ten zná restaurační prostředí velmi důvěrně, a tak vás může zasvětit do toho, co se děje ‚za oponou‘. Dozvíte se, že úspěšná návštěva v restauraci nespočívá jen v tom, jaká je kvalita poskytovaných služeb, ale také ve vás, ve vašem chování a očekávání.

Od příchodu až k placení


Seminář je rozdělen do tří bloků. V prvním se dozvíte, jak restaurace funguje, jaký personál zaměstnává a co vše odráží cena nabízeného jídla. Nevyhne se ani oblíbenému tématu používání polotovarů a náhražek v restauračních kuchyních. Druhý blok už vás usadí jako hosta do restaurace a vysvětlí vám, co můžete čekat, vyžadovat a jak se k různým situacím postavit. Seminář se dotkne ožehavého tématu reklamace jídla a spropitného. Součástí jsou také základy stolničení. Poslední, třetí blok se zaměří na modelové situace. V názorné ukázce například uvidíte, jak by vám obsluha měla správně prezentovat a otevírat víno. Opomenuta nebude ani degustace vína.

Praktikujte


Kam večer po semináři? Využijte čerstvě nabyté informace a vyrazte do své oblíbené restaurace. Budete se na ni dívat novýma očima poučeného hosta. A možná zjistíte, že nejen obsluha, ale i vy se máte ještě hodně co učit. A nezapomeňte – ideální servis je takový, který ani nepostřehnete, protože neruší příjemný zážitek z jídla, a naopak ho nenápadně podporuje. Vyjděte mu vstříc i vy.

Co: Gastro seminář
Kdy: 12. a 26. března 2011 (Praha), 20. března 2011 (Brno)
Za kolik: 1950 Kč
Info: www.gastroseminar.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit