Oblíbený host
Gastro seminář vás naučí, jak být dobrým hostem a jak si návštěvu v restauraci co nejvíce užít. Stejně jako vás na kurzu vaření potěší, vede-li ho zkušený profesionální kuchař, oceníte, že gastro seminář je celý v režii Matouše Petráně. Ten zná restaurační prostředí velmi důvěrně, a tak vás může zasvětit do toho, co se děje ‚za oponou‘. Dozvíte se, že úspěšná návštěva v restauraci nespočívá jen v tom, jaká je kvalita poskytovaných služeb, ale také ve vás, ve vašem chování a očekávání.
Od příchodu až k placení
Seminář je rozdělen do tří bloků. V prvním se dozvíte, jak restaurace funguje, jaký personál zaměstnává a co vše odráží cena nabízeného jídla. Nevyhne se ani oblíbenému tématu používání polotovarů a náhražek v restauračních kuchyních. Druhý blok už vás usadí jako hosta do restaurace a vysvětlí vám, co můžete čekat, vyžadovat a jak se k různým situacím postavit. Seminář se dotkne ožehavého tématu reklamace jídla a spropitného. Součástí jsou také základy stolničení. Poslední, třetí blok se zaměří na modelové situace. V názorné ukázce například uvidíte, jak by vám obsluha měla správně prezentovat a otevírat víno. Opomenuta nebude ani degustace vína.
Praktikujte
Kam večer po semináři? Využijte čerstvě nabyté informace a vyrazte do své oblíbené restaurace. Budete se na ni dívat novýma očima poučeného hosta. A možná zjistíte, že nejen obsluha, ale i vy se máte ještě hodně co učit. A nezapomeňte – ideální servis je takový, který ani nepostřehnete, protože neruší příjemný zážitek z jídla, a naopak ho nenápadně podporuje. Vyjděte mu vstříc i vy.
Co: Gastro seminář
Kdy: 12. a 26. března 2011 (Praha), 20. března 2011 (Brno)
Za kolik: 1950 Kč
Info: www.gastroseminar.cz