0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgundská jídla a vína

Burgundská jídla a vína
sdílet:
18.3. | Vyrazte na gastronomické speciality a vína z okolí jedné z nejslavnějších burgundských vesnic Puligny Montrachet.
Co: burgundské speciality a vína
Kdy: 18. března 2010 od 18 hodin
Kde: Galerie vín Le Bouchon, V Celnici 10, Praha 1
Za kolik: 2 200 Kč (1 990 Kč pro členy GC)
Info: www.lebouchon.cz
 
Menu:

Aperitiv
Bourgogne Kir Royal
 
Studený předkrm
Paštika z křepelčích jater a marinovaných šneků, podávaná s reliche z hrušek Williams

Teplý předkrm:
Z prudka pečený brzlík, jemné celerové pyré a demi-glace s černým rybízem
 
Hlavní chod
Kambala s restovaným mangoldem, pečenými brambůrky Violette Noir a omáčkou z račích ocásků
nebo 
Pečené jehněčí lýtko s konfitovaným česnekem, bramborovo-mintovým koláčem a jehněčím jus s  třešněmi
 
Sýr
Tradiční koláč se sýrem Epoisses a jablky
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit