Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgundská jídla a vína

Burgundská jídla a vína
sdílet:
18.3. | Vyrazte na gastronomické speciality a vína z okolí jedné z nejslavnějších burgundských vesnic Puligny Montrachet.

Co: burgundské speciality a vína
Kdy: 18. března 2010 od 18 hodin
Kde: Galerie vín Le Bouchon, V Celnici 10, Praha 1
Za kolik: 2 200 Kč (1 990 Kč pro členy GC)
Info: www.lebouchon.cz
 
Menu:

Aperitiv
Bourgogne Kir Royal
 
Studený předkrm
Paštika z křepelčích jater a marinovaných šneků, podávaná s reliche z hrušek Williams

Teplý předkrm:
Z prudka pečený brzlík, jemné celerové pyré a demi-glace s černým rybízem
 
Hlavní chod
Kambala s restovaným mangoldem, pečenými brambůrky Violette Noir a omáčkou z račích ocásků
nebo 
Pečené jehněčí lýtko s konfitovaným česnekem, bramborovo-mintovým koláčem a jehněčím jus s  třešněmi
 
Sýr
Tradiční koláč se sýrem Epoisses a jablky
 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...