Čajové menu ze Srí Lanky (kurz vaření)

sdílet:
Věděli jste, že čaj nemusíte jen popíjet, ale můžete ho použít i jako koření a přísadu, která dodá i běžným jídlům punc originality? Naučte se na kurzu vaření používat čaj v kuchyni.

Dozvíte se, jak čaj jako nápoj správně připravit, abyste maximálně využili jeho vlastnosti. Naučíte se, jak čaj používat v kuchyni, například při přípravě jehněčího nebo domácích plněných těstovin. Jako sladkou tečku si našleháte sladkou italskou pěnu zabaglione, kterou můžete v mnoha obměnách využívat při přípravě dezertů. A navíc: stejně jako vínu i čaji to sluší v páru s různými pokrmy. Šéfkuchař Radek Gerlich vás naučí sladit čaj s připravovaným jídlem, aby společně ladily!

Menu kurzu:


  • Ravioly plněné lilkem s máslovou omáčkou z čaje Uda Watte
  • Grilovaný halibut s čočkou vařenou v uzeném čaji Lapsang Souchong
  • Jehněčí kotlety s čajovou Ceylon Supreme polentou, černými liškami a mladým špenátem
  • Zabaglione se skořicovým čajem Ceylon Cinnamon Spice a švestkovým kompotem

Co: Kurz vaření   
Kdy: 12. dubna 2011
Kde: Ola Kala, Korunní 115, Praha 3
Za kolik: 3500 Kč
Info: www.olakala.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit