0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čerstvá zahrada z klíčků ve vaší kuchyni!

klíčky
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Využijte všech darů, které vám jaro poskytuje. Konečně nastalo jarní období, na které se většina z nás těší po celý rok. Naše tělo je připraveno na přijímání čerstvých a zdravých potravin, které nám pomohou dostat se zpět do formy. Přitom recept na doplnění našich vitamínových nedostatků je tak jednoduchý.

Stačí hrst semínek, příslušenství na klíčení a nadšení a uprostřed Vaší kuchyně můžete pravidelně sklízet vlastními silami vypěstované klíčky, které vám dodají tolik prospěšné vitamíny a minerální látky.

Na počátku všeho byl klíček, který se zrodil z malého semínka. Samotné semínko obsahuje velké množství síly, které vyplodí novou rostlinku. A když necháte semínko vyklíčit a ve správný čas naklíčené semínko sníte, všechna ta energie, síla a vitamíny v klíčku obsažené se vám dostanou do těla. Je to zázrak přírody, který si i vy můžeme jednoduše pěstovat doma sami. Vaše kuchyně nebo komora se stane zásobárnou živin a zdrojem energie, bez které si po prvním ochutnání klíčků nedokážete život představit. Stačí přitom trocha trpělivosti a minuta denně, kdy se budete své bujné zahrádce věnovat, a už po 4 dnech si můžete připravit talíř plný zdraví.

Jak se stát úspěšným pěstitelem?

Pro vaše "zahradničení" si připravte klíčící příslušenství, které je k sehnání i na českém trhu. Vyzkoušejte například klíčidla od Happyeat, která jsou velmi praktická a cenově dostupná. Klíčit můžete téměř cokoliv. Doporučujeme semínka čočky, brokolice, hořčice, rukoly, cizrny, mungo apod.

Hrst semínek propláchněte a vložte přes noc do klíčící nádoby s čerstvou vodou. Semínka během noci nabobtnají a získají vláhu tak skvělou ke klíčení. Doporučujeme vodu, v které semínka první noc bobtnala, nevylévat. Během noci se do vody absorbuje velké množství živin, tedy je naprosto ideální k zalití květin. Pak už stačí dvakrát denně semínka propláchnout v klíčící láhvi a slít. Díky odkapové hraně odteče přebytečná voda. Semínka již po prvním dni klíčení začínají vystrkovat klíčky, které jsou zásobárnou blahodárných vitamínů a živin. Klíčky jsou připraveny ke sklizni ve své nejlepší formě přibližně za 3 až 5 dní. Hotové klíčky slejte přes cedník a properte pod tekoucí studenou vodou. Proudem je zbavíte slupek, které na klíčku po semínkách zůstaly. Nyní je úroda připravena na nálet členů celé rodiny.

Věřte, že po nich na stole nezbyde ani drobeček. Doporučujeme pro pravidelný přísun čerstvých klíčků pořídit si klíčící lahve minimálně dvě. Předejdete tak případným rodinným hádkám o svěží a křupavou lahůdku, kterou si po první sklizni neuvěřitelně zamilujete. Vlastními silami vypěstované čerstvé mikrosalátky vám tak umožní celoročně jíst zdravou a vitamíny nabitou zeleninu, která je pro náš organismus nesmírně prospěšná. Přidejte svou oblíbenou zálivku a dopřejte svému tělu záplavu minerálů a vitamínů.

klíčky na lžičkách
Zdroj informací a fotografií: Happyeat
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit