0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

České restaurace představí podzimní jídla

České restaurace představí podzimní jídla
sdílet:
Přestože se na podzim příroda chystá k zimním spánku, je toto roční období obdařeno bohatou nadílkou zeleniny, ovoce, hub a zvěřiny. Ochutnat ji můžete na gurmánském festivalu Vůně podzimu.

Od 20. října do 20. listopadu 2011 nabídnou barevný a chutný podzim vybrané restaurace po celé České republice. Návštěvníci festivalu Vůně podzimu se tak mohou těšit na nejrůznější kulinářské dobroty, jako jsou srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto či jelení hřbet s kaštanovým pyré. „Původně jsme festival chtěli zaměřit pouze na různé druhy zvěřiny, ale byla by škoda opomíjet i další suroviny, jako jsou jablka, hrušky nebo v poslední době velmi oblíbené dýně, a tak jsou festivalová menu pestrou přehlídkou sladkých i slaných specialit,“ vysvětlil Pavel Suchánek, jeden z organizátorů akce.

Šéfkuchaři restaurací v Praze, Brně, Liberci a Mariánských Lázních připravili pro festival speciální tříchodová menu za cenu 290 Kč, která bude možné ochutnávat po celý měsíc, od 20. října do 20. listopadu 2011. Více informací naleznete na www.festivalchuti.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit