0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Český pivní festival nabídne pivní zmrzlinu, divadlo i býka na roštu

cepovani piva
pivo sklenice vycep , ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Jen pár metrů od konečné stanice metra trasy C – Letňany začne za necelý měsíc už druhý ročník svátku všech milovníků zlatavého moku. Během deseti dnů budete mít možnost ochutnat na 70 výhradně českých značek piva – od těch nejznámějších až po ty uvařené speciálně pro pivní festival. Rozhodně nezapomeňte prozkoumat nabídku dvanácti tuzemských mikropivovarů a na zdraví si můžete připít i oficiálním pivem festivalu, kterým se pro letošek stal jedenáctistupňový jihlavský Ježek.

Druhý ročník Českého pivního festivalu začne v pátek 22. května v 15.00 a skončí 31. května o půlnoci. Organizátoři to s návštěvníky myslí dobře a ví, že potřebují chodit do práce, proto vám ve všední den nikdo pivo před 3 hodinou odpolední nenatočí.

Pivo do skla, svíčková na porcelán a pivní zmrzlina do kornoutku

V sobotu a v neděli už vás ale rádi uvítají na oběd. Na ten si můžete zajít do jednoho z šesti velkokapacitních stanů s dřevěnou podlahou a kapacitou 1600 míst k sezení. Zapomeňte ale na tácky a pivo v kelímku, jíst se bude z porcelánu a pít ze skla. O vaše plná bříška se bude starat na 100 kuchařů a výčepních, o vaši pohodu pak na 200 děvčat a chlapců ve stylových krojích. V každém stanu na vás budou čekat speciality šéfkuchařů, rozhodně si ale nenechte ujít rožněného býka nebo pivní zmrzlinu.

Až vám ztěžknou nohy a ani hlava nebude nejlehčí, není nic lepšího než si dát pauzu a odpočinout si u doprovodného programu. Každý stan bude mít své vlastní podium s pestrým zábavním programem. Těšit se tak můžete na desítky kapel a dalších učinkujících.

Vstup: Zdarma
Festivalová měna: Pivní tolar (1 pivní tolar = 40 Kč)

Otevírací doba:

  • po–pá 15.00–24.00
  • so–ne 12.00–24.00

Související články

Vařte s pivem
  • Tipy a triky

Vařte s pivem

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc....
Na stůl se nese pivo
  • Zajímavosti

Na stůl se nese pivo

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Podzimní dny se nesou ve znamení sytých, masitých jídel, která nás mají zahřát a zvednout nám náladu. S těmi se krásně pojí pivo. ...
Dejte si pivo jako křen!
  • Zajímavosti

Dejte si pivo jako křen!

Své brány otevře pivovar v sobotu 15. září od 13 hodin. Celé odpoledne a večer pak budou patřit ochutnávkám zlatavého moku. Čepovat se budou všechna velkobřezenská piva: světlé i tmavé výčepní, Březňák světlý ležák i čtrnáctistupňový světlý...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit