Celkem členové národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky získali sedm zlatých, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile. Soutěž trvala pět dní a každý den soutěžilo zhruba 50 kuchařů v různých kategoriích. Naši soupeřili například s týmy ze Švýcarska, Slovinska, Rakouska, Itálie, Maďarska a několika německými týmy.
Soutěžilo se v kuchařských, cukrářských a uměleckých disciplínách
Mezi kuchařské úkoly patří například finger foods osmi druhů pro čtyři osoby, vegetariánská čtyřporcová mísa, restaurační inovativní hlavní jídla, pětichodové degustační menu a jiné. Cukrářské úkoly jsou bonbony, restaurační dezerty, slavnostní dorty a minidezerty. U kuchařských i cukrářských úkolů se hodnotila preciznost, nápaditost, vhodná skladba jídla a čím dál víc porotu zajímají i nutriční hodnoty pokrmů.
Trénink před mistrovstvím světa
Intergastra je nejdůležitější evropská jarní kuchařská soutěž před podzimním mistrovstvím světa v Lucembursku. Na jaře čeká české kuchaře ještě světový pohár v Singapouru.
Český úspěch na mezinárodní kuchařské soutěži
Z 25. ročníku mezinárodní kuchařské soutěže Intergastra, která proběhla
v půlce února ve Stuttgartu, si přivezl český tým sedm zlatých medailí.