0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čeští kuchaři získali v Singapuru stříbro a bronz

Čeští kuchaři získali v Singapuru stříbro a bronz
sdílet:
Z mezinárodní soutěže FHA Culinary Challenge 2010 přivezli čeští kuchaři stříbrnou medaili za teplou a bronz za studenou kuchyni.
Pětičlenný tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR představil pokrmy inspirované českou kuchyní. „Hodně jsme to upravili, odlehčili a přizpůsobili modernímu vaření a trendům. Je tam lehká úprava, ale zůstala tam česká chuť,“ řekl kapitán národního týmu Jan Horký.

Divné maso v aspiku


Jan Horký dále přiznal, že porotu příliš nezaujala tlačenka. „Tvrdili, že je to ‚divné maso v aspiku‘. Řekli, že je to ‚crazy‘,“ uvedl.

Evropa v menšině


V Singapuru se od 20. do 23. dubna utkalo osm národních týmů, mezi nimiž byly pouze tři evropské země. Kromě českých kuchařů soutěžilo ještě Německo a Švýcarsko. Absolutním vítězem se stali kuchaři ze Singapuru.



Suroviny se nakupují na místě



Veškeré potraviny museli účastníci soutěže nakoupit na místě. Podle manažera českého týmu Tomáše Konopky je účast v soutěži, kde se představilo asi 600 kuchařů, velmi perspektivní.

Další mezinárodní utkání čeká české kuchaře na podzim v Lucembursku.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit