Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čeští kuchaři získali v Singapuru stříbro a bronz

jídlo na talíři
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Z mezinárodní soutěže FHA Culinary Challenge 2010 přivezli čeští kuchaři stříbrnou medaili za teplou a bronz za studenou kuchyni.

Pětičlenný tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR představil pokrmy inspirované českou kuchyní. „Hodně jsme to upravili, odlehčili a přizpůsobili modernímu vaření a trendům. Je tam lehká úprava, ale zůstala tam česká chuť,“ řekl kapitán národního týmu Jan Horký.

Divné maso v aspiku

Jan Horký dále přiznal, že porotu příliš nezaujala tlačenka. „Tvrdili, že je to ‚divné maso v aspiku‘. Řekli, že je to ‚crazy‘,“ uvedl.

Evropa v menšině

V Singapuru se od 20. do 23. dubna utkalo osm národních týmů, mezi nimiž byly pouze tři evropské země. Kromě českých kuchařů soutěžilo ještě Německo a Švýcarsko. Absolutním vítězem se stali kuchaři ze Singapuru.

Suroviny se nakupují na místě

Veškeré potraviny museli účastníci soutěže nakoupit na místě. Podle manažera českého týmu Tomáše Konopky je účast v soutěži, kde se představilo asi 600 kuchařů, velmi perspektivní. Další mezinárodní utkání čeká české kuchaře na podzim v Lucembursku.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín