Pětičlenný tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR představil pokrmy inspirované českou kuchyní. „Hodně jsme to upravili, odlehčili a přizpůsobili modernímu vaření a trendům. Je tam lehká úprava, ale zůstala tam česká chuť,“ řekl kapitán národního týmu Jan Horký.
Divné maso v aspiku
Jan Horký dále přiznal, že porotu příliš nezaujala tlačenka. „Tvrdili, že je to ‚divné maso v aspiku‘. Řekli, že je to ‚crazy‘,“ uvedl.
Evropa v menšině
V Singapuru se od 20. do 23. dubna utkalo osm národních týmů, mezi nimiž byly pouze tři evropské země. Kromě českých kuchařů soutěžilo ještě Německo a Švýcarsko. Absolutním vítězem se stali kuchaři ze Singapuru.
Suroviny se nakupují na místě
Veškeré potraviny museli účastníci soutěže nakoupit na místě. Podle manažera českého týmu Tomáše Konopky je účast v soutěži, kde se představilo asi 600 kuchařů, velmi perspektivní. Další mezinárodní utkání čeká české kuchaře na podzim v Lucembursku.