0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chcete být trendy? Plaťte dle uvážení!

jídlo na talíři
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Finanční krize, které je všude plno, má zajímavý vliv na restauratéry a hoteliéry. Mnoho z nich zlevňuje své služby, někteří zajdou až tak daleko, že výši platby nechávají zcela na svých hostech. Dle uvážení tak můžete platit například v londýnské restauraci Little Bay nebo v singapurském hotelu Ibis.

Jedna noc v hotelu Ibis, který je součástí francouzské hotelové skupiny Accor, stávala od 138 singapurských dolarů (asi 2025 korun) výše. Nyní si hosté prostřednictvím internetové stránky www.paywhatyouwant.com.sg mohou sami určit, kolik za pobyt v hotelu zaplatí. „Je to do určité míry reakce na globální ekonomickou krizi, ale je to také nejlepší způsob, jak zjistit, kolik jsou lidé ochotni zaplatit,“ říká Hiro Inoue, člen managementu hotelu. Vedení hotelu prý očekávalo, že většina jejich hostů přispěje do hotelového rozpočtu částkami do deseti dolarů, nakonec byli ale přijemně překvapeni, hosté nabízejí 70 až 80 dolarů.

Související články

Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Co dělat, když vám v restauraci nechutná
  • Tipy a triky

Co dělat, když vám v restauraci nechutná

Stalo se vám, že maso bylo well done místo medium? Těstoviny byly přesolené, v salátu písek a přílohu zdobil vlas? Nebo vám prostě nechutnalo? Jako host máte právo jídlo reklamovat, a dokonce ho i vrátit. Poradíme vám, jak na to....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit