Chřestfest: 25 menu s králem jarní zeleniny

sdílet:
Chřestová sezona již začala a labužníci berou stánky s touto křupavou jarní dobrotou útokem. Pokud si chcete dopřát zážitek z restaurace, kde za vás někdo uvaří, vyberte si z menu podniků, které se letos zapojily do Chřestfestu.
25 restaurací, 25 úžasných menu, 75 různých jídel, ve kterých hlavní roli hraje chřest. Od předkrmů a polévky přes sytivé hlavní chody až po překvapivé dezerty s chřestem nasladko. Na Chřestfest můžete vyrazit od pondělí 28. dubna do neděle 18. května 2014. Akce probíhá ve vybraných pražských a brněnských restauracích. Tu svou si můžete vybrat na www.chrestfest.cz. Ceny tříchodových menu začínají na 290 Kč.

Tip redakce:
Ačkoli je chřest nejlepší v úplně jednoduché úpravě, dá se z něj připravit bezpočet pokrmů. O variabilitě jarní zeleniny svědčí i to, že ve festivalové nabídce najdete mimo oblíbené kombinace steak a blanšírovaný chřest také zajímavosti, jako jsou sladká chřestová pěna, závin s kandovaným chřestem či smažený chřest s jahodovým glazé.



Návrat krále


Chřestová sezona u nás trvá přibližně od začátku dubna do konce června. V minulosti velmi oblíbená a běžná zelenina se na nějakou dobu ztratila, ale nyní se opět objevili čeští pěstitelé, kteří se jí začali zabývat. Pokud netrváte na českém chřestu, dovozový ze zahraničních pěstíren koupíte po celý rok.

Chřest chutná nejlépe čerstvý. Nákup proto předem promyslete a pak už s ním jen šup bez váhání do hrnce. U této jarní zeleniny platí, že v jednoduchosti je krása. Doporučujeme ho jen krátce uvařit v páře a přelít rozpuštěným máslem či olivovým olejem. Pak už jen stačí špetka mořské soli, trocha čerstvě mletého pepře a lehké zakápnutí citronovou šťávou. Pokud si troufnete na holandskou omáčku ze žloutků a vína, čeká vás zážitek hodný luxusních restaurací.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit