Chřestová sezona v pražských a brněnských restauracích

sdílet:
U příležitosti Slavností chřestu, které se konají 20.–21. května v Ivančicích na Moravě, si pro vás vybrané restaurace v Brně a v Praze připravily speciální menu, které je odshora dolů plné chřestových delikates.

Chřestová sezona v českých restauracích


Pokud nestihnete navštívit Slavnosti chřestu, vydejte se ve dnech od 10. do 31. května do restaurací, které vám nabídnou speciální chřestové delikatesy. V hotelu Vinum Coeli v Dolních Kounicích vám připraví vepřovou panenku protknutou chřestem s chřestovým ragú, a pokud se vydáte do vyhlášené brněnské restaurace La Bouchée, tak se můžete těšit na filátko z pohořelického pstruha ovoněné čerstvým libečkem s variací čerstvého chřestu. Seznam restaurací, které chřestové delikatesy nabídnou, je opravdu široká. Určitě si vyberete!

Jarní zelenina


Chřest je zelenina výborné chuti, je plný vitaminů a vlákniny. Obsahuje málo kalorií, a navíc je snadný na přípravu. Jeho vrcholná sezona trvá celých 50 dní. Chřest v těchto dnech seženete běžně v supermarketech a na farmářských trzích. Vybrat si můžete bílý, který má jemnější chuť, nebo zelený s jemně nahořklou chutí.

Speciální chřestové menu vám od 10. května naservírují tyto restaurace:



Více informací naleznete na: www.slavnostichrestu.cz

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit