0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s melounem? Sníst!

vodní meloun a melounová limonáda
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kdo by se v létě netěšil na osvěžující meloun? Co ho zkusit zakomponovat do salátu nebo z něj udělat osvěžující polévku? 

Několik slov o melounu

Většina lidí ho má za ovoce, ale meloun je zelenina. A navíc velice zdravá, protože jde o nízkokalorickou potravinu, která obsahuje zdroje kyseliny listové, jablečné a citronové. Existují dva hlavní druhy melounů, vodní a cukrový.

Vodní a cukrový

Vodní meloun má červenou vodnatou dužninu a zelenou kůrku. Vodní meloun obsahuje až 91 % vody, což se stává vítaným zavodňujícím zdrojem pro organismus. Cukrový meloun má žlutou dužinu a zelenou kůru a nejčastěji je spojován s takovou lahůdkou, jako je parmská šunka s lososem, nebo se sladkým vínem. Od melounu vodního se liší jak chutí a barvou, tak i vzhledem rostliny, která má výrazně zakulacenější listy a menší plody.

Salát z melounu, sýra feta a oříšků

Kombinace ostrého slaného sýra, křupavých oříšků a aromatické dužiny melounu je mimořádně lahodná. Meloun chuť sýra zjemní a na oplátku získá pikantnost.

Melounový salát s limetkovou zálivkou

Napadlo by vás spojit okurku, kokos, meloun a chilli? Že ne? Určitě to vyzkoušejte!

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.

Melounová polévka s jahodami

Rozmixujte meloun s jahodami a svařeným vínem a dejte vychladit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč