0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová benefice Strun podzimu

Čokoládová benefice Strun podzimu
sdílet:
Letošní 14. ročník festivalu s pestrou, a to nejen hudební nabídkou zve do omamného světa čokoládového aromatu a neodolatelné chuti.

Mistři cukráři z ateliéru Sweet Delight připravili exkluzivní edici Choco Music – čtyři originální čokoládové chutě, které si můžete zakoupit na všech festivalových koncertech. Výtěžek z prodeje již tradičně podpoří Konzervatoř Jana Deyla v Praze zaměřenou na hudební vzdělávání talentovaných zrakově postižených.

Základem unikátní festivalové edice ve tvaru i velikosti hudebních CD jsou dvě vzácné jednodruhové čokolády: Origine Tanzanie s plnou kakaovou chutí s nádechem květů a Origine Mexique s jemnou příchutí a s náznakem tabáku. „Nechali jsme se inspirovat temperamentem festivalových řad a v jejich duchu rozehráli chuť těchto výjimečných čokolád květem jasmínu, růžovým pepřem, himálajskou solí, chilli, japonským čajem matcha či květem lichořeřišnice,“ láká Dana Syrová, manažerka festivalu Struny podzimu.

Čokolády jsou zabalené do kombinace nádherných papírů Mohawk, jejichž výroba navíc respektuje ekologický aspekt – žádné emise CO2, energie na výrobu je využita z větrných elektráren a syrový materiál získává výrobce recyklací.

Luxusní čokoládové balení je možné zakoupit v předprodejním a informačním centru festivalu a během koncertních večerů za 100 Kč. Výtěžek 65 Kč z každého balení je věnován Konzervatoři Jana Deyla.

Festival Struny podzimu má výsadní místo mezi domácími hudebními přehlídkami. Prostřednictvím rozličných aktivit se proto snaží podporovat mladé muzikanty. Volba padla už před dvěma lety na hudební vzdělávání a podporu nové hudební generace. Konzervatoř Jana Deyla se věnuje hudebnímu vzdělání talentovaných zrakově postižených a je jedinou školou svého druhu v Evropě. Profesní dráhy absolventů školy, učitelů hudby, hudebníků i ladičů klavíru ukazují, že hudba je nevidomému i slabozrakému člověku beze zbytku přístupná a dává mu možnost životního naplnění a důstojné profese spjaté s uměním.

Více informací na www.kjd.cz.


Festival Struny Podzimu probíhá v Pražských koncertních sálech mezi 22. zářím a 20. listopadem. Více na www.strunypodzimu.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit