0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové muzeum hledá nejstarší čokoládu

čokoláda
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Máte-li doma putovní čokoládový dárek nebo jste při úklidu objevili čokoládu po babičce, přihlaste ji do soutěže. Pražské muzeum čokolády Choco-Story Praha totiž vyhlásilo soutěž o nejstarší originálně zabalenou čokoládu. Vítěze odmění víkendem v belgických Bruggách nebo 15 000 korunami. Druhá cena je finanční obnos v hodnotě 10 000 Kč, za třetí místo obdrží vítěz 5000 Kč.

Výrobky z čokolády, které chcete do soutěže přihlásit, musejí být starší 20 let. Do muzea je můžete buď přinést, nebo je můžete zaslat poštou na adresu: Choco-Story Praha, Celetná 10, 110 00 Praha 1. A nezapomeňte připsat kontakty, nejlépe svoji adresu, telefon a e-mail. Každý účastník soutěže obdrží poštou dvě volné vstupenky do Choco-Story Muzea. Své historické čokolády můžete nosit až do 5. dubna.

Čokoládové výrobky bude posuzovat Choco-Story team a odborný poradce, sběratel čokoládových obalů Stanislav Krámský. Vítězové soutěže budou oznámeni 17. dubna 2009 na velikonočním setkání v muzeu. Čokolády, které se umístí na prvních třech místech, se stanou trvalými exponáty Choco-Story Praha, ty ostatní budou součástí výstavy šest měsíců.

Návštěvníci si mohou v muzeu, které se inspirovalo tradicí belgických výrobců čokolády, prohlédnout nádobí, v němž se čokoláda vařila, poučit se o jejím užitku pro lidský organismus nebo si osvojit i její přípravu. Znalce čokoládové historie pak prý může potěšit unikátní sbírka obalů na čokoládu.

Související články

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit