Podzimní degustační menu připravila pro své hosty brněnská restaurace La Bouchée. Její šéfkuchař Michal Hájek vybral takové lahůdky, abyste v jednom jediném večeru ochutnali francouzskou domácí kuchyni v celé její pestrosti a šíři. Poznejte, jak se dá vařit z aktuálních sezonních surovin.
Degustační menu:
- Šnečí játra servírovaná na opečené bílé bagetce se špetkou soli
- Slávky dušené v ryzlinku s kořenovou zeleninou julienne a listovou petrželkou
- Silná polévka z jehněčích kostí podávaná s kousky masa a se špenátovým nokem
- Dančí hřbet pečený medium položený na restovaném bílém zelí přelitý vlastní demi-glace
- Kávový dortík s glazovanými švestkami spojený pařížskou šlehačkou
Doporučená vína k menu:
- Moingeon Rosé Sekt Brut Bourgogne
- Ryzlink rýnský 2008 pozdní sběr Sonberk
- Frankovka modrá rosé 2009 jakostní Mrva a Stanko
- Merlot 2007 výběr z hroznů, barrique Regina Coeli
- Patron XO Café – likér
Co: Degustační večeře
Kdy: 13. října 2010 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 850 Kč (včetně nápojů)
Info: www.labouchee.cz