0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dejte si pozor na falešné Mikuláše

Dejte si pozor na falešné Mikuláše
sdílet:

Víte, z čeho jsou vyrobené figurky čerta, Mikuláše a anděla, které chcete dětem koupit do mikulášského balíčku? Sdružení obrany spotřebitelů radí: nenechte se nachytat a čtěte všechny dostupné informace. 

Regály supermarketů jsou v těchto dnech plné nejrůznějších figurek a vánočních kolekcí. Do košíku byste je ale neměly dávat bezmyšlenkovitě. Velká část z nich totiž není z čokolády, ale z rostlinného tuku obarveného kakaem.

„Prodávající nesmějí u náhražkových výrobků psát, že jsou čokoládové. Mnozí to vědí, proto k takovému zboží dávají informaci, že jde o mikulášské či vánoční figurky,“ upozorňuje mluvčí Sdružení obrany spotřebitelů Ivana Picková. Běžnou praxí je prý také označování těchto výrobků jako kakaové pochoutky.

Jak tedy poznat pravou čokoládovou figurku od té nepravé? Čtěte pečlivě složení! „Pokud je uveden rostlinný tuk na předním místě, dá se předpokládat, že jde o nečokoládový výrobek,“ radí Picková. Pokud si ani po přezkoumání složení výrobku nejste jisti, raději jej vraťte zpět do regálu. Rovněž se nenechte zmást cenou – v loňském průzkumu SOS se totiž ukázalo, že za vyšší cenu se prodávají i náhražky.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit